Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι για την ΑΕΚ και ύψιστης βαθμολογικής σημασίας για την Ludwisburg, οι Γερμανοί ξεπέρασαν δύσκολα το εμπόδιο του “Δικεφάλου“. Ουσιαστικά οι γηπεδούχοι έκλεισαν τον όμιλο με ρεκόρ 3-3 και κατέκτησαν την δεύτερη θέση που τους δίνει το πλεονέκτημα στα play in, ενώ οι “κιτρινόμαυροι” ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο γκρουπ με πέντε νίκες και μία ήττα και πλέον ετοιμάζεται για την φάση των “16”. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισε ο Graves με 24 πόντους και οκτώ ασίστ, ενώ στην αντίπερα όχθη προσπάθησε ο McRae με 20 πόντους.

Oι γηπεδούχοι εκκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση και πήραν πλεονέκτημα επτά πόντων στα πρώτα λεπτά του αγώνα (13-6), ωστόσο στα επόμενα λεπτά η “Ένωση” ισορρόπησε το παιχνίδι και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο -3 (21-18). Το συγκρότημα του Plaza εξακολουθούσε να ανεβάζει στροφές και με οδηγούς τους Kabengele και Kuzminskas προσπέρασε στο σκορ (26-29), ενώ διατήρησε το πάνω χέρι και στα επόμενα λεπτά (28-31) χάρις σε καλάθια του Κουζέλογλου. Το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο, με τους “κιτρινόμαυρους” να οδηγούνται στην ανάπαυλα στο +3 (35-38).

Η ελληνική ομάδα εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι και με τρίποντο του Kuzminskas πήρε αέρα έξι πόντων (39-45), ωστόσο οι Γερμανοί πάτησαν το πόδι στο γκάζι και μπήκαν εκ νέου σε θέση οδηγού (47-45). Από εκείνο το σημείο και μετά οι “δύο” μονομάχοι” εναλλάσσονταν στο σκορ και το σύνολο του King πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με “βραχεία κεφαλή” (57-56). H Ludwisburg ήθελε να χτίσει μία απόσταση ασφαλείας από την αντίπαλό της και με αυτόν τον τρόπο πήρε αέρα έξι πόντων (62-56), ενώ λίγες στιγμές αργότερα ξέφυγε ακόμη και με οκτώ (73-65). Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έκανε την τελευταία της απόπειρα για την ανατροπή και έφερε το ματς σε απόσταση μίας κατοχής (79-77), όμως οι γηπεδούχοι “κλείδωσαν” το ροζ φύλλο με δύο βολές του Buie.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 35-38, 57-56, 83-79

Δείτε τα στατιστικά εδώ