Τρίτο ματς στο Κύπελλο Ελλάδας, τρίτη νίκη – πρόκριση για την ΑΕ Νέας Κηφισιάς, τρίτη φορά που είχε στη διάθεσή της έναν διαφορετικό κορυφαίο διακριθέντα δίπλα στο τρομερό της σύνολο που έχοντας μέσα σε λίγες εβδομάδες αφήσει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης μηχανές όπως η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου, ο ΝΕΟΛ και ο Λεύκιππος Ξάνθης πριν από μερικές ώρες δείχνει έτοιμη για το βήμα παραπάνω φέτος και στη Β Εθνική.

Κόντρα στον Λεύκιππο λοιπόν ο Μανώλης Μανούσος ήταν εκείνος που έβαλε το χέρι του στο σπουδαίο διπλό του συλλόγου των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας. Μπορεί βάσει του συστήματος αξιολόγησης ο πολυτιμότερος για την ομάδα του κόουτς Λαδικου να μην ήταν άλλος από τον Ανδρέα Χατζηνικόλα -που τα έκανε όλα στο παρκέ γράφοντας 14 πόντους, 15 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα- αλλά ο νεαρός γκαρντ (25 ετών) ήταν ασταμάτητος στα της επίθεσης και με σωρεία μεγάλων καλαθιών αρχικά κράτησε την ΑΕΝΚ στο ματς και εν συνεχεία το καθάρισε στο τέλος.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της εν λόγω αναμέτρησης, ο Μανούσος, ένα παιδί απευθείας από τα σπλάχνα του συλλόγου που ήδη από την περσινή σεζόν πρόλαβε να ξεχωρίσει στον κόσμο των εθνικών κατηγοριών, σταμάτησε τελικά στους 30 πόντους με 6-7 βολές, 9-14 δίποντα αλλά και 2-3 τρίποντα, με τον δυναμικό τρόπο παιχνιδιού του και το θάρρος του να του επιτρέπουν να βρίσκει αποτέλεσμα διαρκώς γύρω από το αντίπαλο καλάθι κερδίζοντας μάλιστα και 5 φάουλ από τους γηπεδούχους.

Σε τρία ματς μέχρι στιγμής στη διοργάνωση δε, ο Μανούσος πηγαίνει διαρκώς με φόρα προς το αντίπαλο καλάθι μετρώντας το 17% των πόντων του από τη γραμμή των βολών αλλά και το 73% τους εντός ζωγραφιστού. Συνολικά, μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 55 πόντους, έχει ταξιδέψει στη γραμμή των βολών έξι διαφορετικές φορές ενώ ταυτόχρονα αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως σε αυτό το διάστημα έχει κερδίσει από Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου, ΝΕΟΛ και Λεύκιππο Ξάνθης οκτώ φάουλ.

Τέλος, και επιστρέφοντας στο ματς με τον Λεύκιππο, σε 30 λεπτά έκανε την ομάδα του καλύτερη σε ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα κατά 9 ολόκληρους πόντους…