Πρεμιέρα με το αριστερό για την Εθνική μας ομάδα Γυναικών στο Eurobasket 2023 καθώς πλήρωσε το κακό δεύτερο δεκάλεπτο και ηττήθηκε από το Μαυροβούνιο με 74-69. Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Zivcovic με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ ενώ από πλευράς της Εθνικής διακρίθηκε η Σπανού με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να θέλουν να δώσουν γρήγορο ρυθμό. Και το κατάφεραν. Η Εθνική μας με πρωταγωνίστριες τις Φασούλα και Σπανού κατάφεραν να βρίσκονταν κοντά στο σκορ με το Μαυροβούνιο να στηρίζεται στις εμπνεύσεις της Jovanovic. Στο τέλος της πρώτης περιόδου μάλιστα, οι συνεχόμενοι πόντοι της Χριστινάκη έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων (18-23). Στη δεύτερη περίοδο όμως, οι τυπικά γηπεδούχες μπήκαν πιο δυνατά πίεσαν στην άμυνα και με πρωταγωνίστριες τις Mujovic και Jovanovic προηγήθηκαν με +10 (41-31) για να μειώσει στους επτά η Σπανού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στη τρίτη περίοδο, το Μαυροβούνιο συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με την Mujovic να ανεβάζει τη διαφορά στους εννέα (48-39). Σε εκείνο το σημείο η Σταμολάμπρου μείωσε αλλά ευθύς αμέσως η ψαλίδα άνοιξε σε διψήδια επίπεδα (56-44). Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε μέχρι το τέλος αυτού του δεκαλέπτου με τις Ελληνίδες παίκτριες να έχουν αρκετά νεκρά διαστήματα σε αυτό το σημείο. Στη τέταρτη περίοδο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε με σκοπό να μειώσει την εις βάρος του διαφορά. Και το κατάφερε αφού με τη Σπανού και τη Φασούλα μείωσε στους πέντε (66-61, 9′). Tσινέκε και Χριστινάκη μείωσαν σε 71-66 20” πριν τη λήξη του παιχνιδιού ενώ η Σπανού με γρήγορο τρίποντο μείωσε στους τέσσερις δίνοντας ελπίδα για ανατροπή (73-69). Το Μαυροβούνιο είχε 1/2 βολές στο τέλος αλλά οι Ελληνίδες δεν είχαν χρόνο για την ολική ανατροπή. Αποτέλεσμα; Να ξεκινήσουν με ήττα στον πρώτο όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 41-34, 60-49, 74-69.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής στο Eurobasket:

Πέμπτη 15 Ιουνίου
Μαυροβούνιο – Ελλάδα

Παρασκευή 16 Ιουνίου
18.15 Ελλάδα – Λετονία

Κυριακή 18 Ιουνίου
20.45 Ισπανία – Ελλάδα