Μετά την περσινή τρομερή πορεία πρωταθλητισμού στον κόσμο του Βορρά του 4ου ομίλου της Β Εθνικής και της απευθείας ανόδου του στα σαλόνια της Α2 Ανδρών μετά από πολλά χρόνια απουσίας, ο Αίας Ευόσμου έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα δυναμικά τις μεταγραφικές του απασχολήσεις το φετινό καλοκαίρι -με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται μάλιστα πολύ κοντά στην απόκτηση και του πρώτου της κοινοτικού παίκτη.

Συγκεκριμένα, ο Tyus Jefferson βρίσκεται προ των πυλών του Ευόσμου εν όψει της επερχόμενης αγωνιστικής σεζόν, με τον νεαρό Point Guard (1.85 μέτρα – 25 ετών) να αναμένεται να αποτελέσει σύντομα την επόμενη μεταγραφή για τον Αίαντα μετά τους Ναούμη, Πετανίδη, Καραγιαννίδη, Καλογιαννίδη και Πετράκη.

Ο Jefferson αγωνιζόταν τα τελευταία 4 χρόνια στην Alberta του Καναδά, με την οποία μέτρησε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα και έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του περσινού πρωταθλήματος U Sports. Μάλιστα, η παρουσία του ήταν τόσο τρομερή στον Καναδά αφού εκτός από Κορυφαίος Αμυντικός της σεζόν κατάφερε να γίνει και ο πρώτος παίκτης γενικότερα στη λίγκα που έχει κατακτήσει στην καριέρα του τόσο το βραβείο του MVP όσο και αυτό του Κορυφαίου Αμυντικού!

Γενικότερα, με τα λαμπρά στοιχεία που διαθέτει ως άσος αμυντικά (κλεψίματα, πίεση, γρήγορα χέρια), επιθετικά (δημιουργία, drive) και σωματικά (ταχύτητα) είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταφέρει να “πιάσει” στον κόσμο της Α2 Ανδρών, που αγωνιστικά ανεβαίνει απότομα με την απόφαση της ΕΟΚ περί απόκτησης Αμερικανών παικτών για κάθε σύλλογο.

Τέλος δε, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως η γενική αρχή του Αίαντα Ευόσμου είναι πολύ κοντά στην επίτευξη της παραμονής του Απόλλωνα Δεληγιώργη, ενώ την ίδια στιγμή βγαίνει ξανά στην αγορά για ξένο “ψηλό”.