Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την νίκη της Εθνικής μας με την Μεγάλη Βρετανία

Δεν είναι ποδόσφαιρο αλλά μπάσκετ και εδώ η διαφορά δυναμικότητας είναι και πολύ μεγάλη αλλά και δεν γίνονται και εύκολα εκπλήξεις. Συνεπώς η Ελλάδα εύκολα ή δύσκολα θα κέρδιζε τους άγγλους από τους οποίους βέβαια είχαμε χάσει στο νησί στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ αλλά με μισή ομάδα και χειρότερα εκεί λόγω παραθύρων. Αλίμονο αν χρειάζεται ο Γιάννης για να κερδίσουμε τους Βρετανούς και έτσι σωστά ο Ιτούδης τον ξεκούρασε.

Κατόπιν τούτου ήταν φανερό ότι θα έχουμε μια καλή προπόνηση 10-15π και έτσι ακριβώς πήγε το ματς. Χωρίς τον Γιάννη η Ελλάδα έιναι μια καλή ομάδα με ταβάνι όμως και χωρίς φαντασία. Και αυτό φάνηκε και χτες με τους μέτριους και αδύνατους άγγλους να παλεύουν για 2,5 περιόδους. Μετά το 52-53 η τάξη επανήλθε και τέλος. Η ομάδα μας και τυπικά έχει εξασφαλίσει την επόμενη φάση ,αλλά ούτως ή άλλως έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση που θα σφραγίσει σήμερα με νίκη με την φιλότιμη Ουκρανία που έκανε το μπαμ με την Ιταλία και με περίπατο.

Το ευχάριστο είναι τα λίγα κέρδη. Δηλαδή η επανεμφάνιση ουσιαστικά του Παπαγιάννη που δείχνει έτοιμος μετά από ένα δίμημο σχεδόν απραξίας και παίρνει ματς για να είναι πανέτοιμος στα χιαστί. Αλλά και η εμφάνιση του Λούντζη δεν περνά απαρατήρητη καθώς ο όχι και νεαρός πια περιφερειακός,έδειξε ότι μπορεί να υπολογίζεται σε σοβαρό επίπεδο για ένα μικρό διάστημα και με τον Σλούκα συνέθεσαν ένα καλό περιφερειακό δίδυμο.Οι 10π και 5ας σε 22′ είναι καλόί αριθμοί έστω και με αυτό τον αντίπαλο.

Πλουραλιστικό παιχνίδι από τον Παπανικολάου,ο Σλουκας με τα 5/6τρ επιβεβαίωσε ότι μπορεί να είναι το τρίτο βιολί επιθετικά μετά από Γιάννη και Ντόρσεϊ που χτες ήταν σε χαμηλή πτήση μετά τις πρώτες ματσάρες στα ντέρμπι. Στα γνωστά επίπεδα τα άλλα παιδιά. Ο Παπαπέτρου ψάχνει τον ευατό του και την θέση του . Ο Θανάσης έπαιξε λίγο απρόσμενα. Χάσαμε 12 αμυντικά ριμπάουντς ενώ είχαμε πάλι εξαιρετικά ποσοστά στο τρίποντο(12/29)και αυτή την φορά με ένα μόλις από Ντόρσεϊ και χωρίς Γιάννη να ανοίγει τις άμυνες. Πολύ καλό πάλι το 11/13β. Το ματσάκι με την Ουκρανία θέλει μια προσοχή και σοβαρότητα