1. Ο PJ Tucker είναι μια ικανή και πολύπλευρη αμυντικά και επιθετικά επιλογή για την frontline αλλά δεν είναι πια ο παίκτης των Milwaukee Bucks.
  2. Ο James Harden θυσίασε εγωισμό και χρήματα αλλά δε βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του.
  3. Έγιναν κινήσεις στη Free Agency αλλά ακόμα δεν υπάρχουν οι σταθεροί σουτέρ δίπλα στους σταρ της ομάδας.

 

Παρ’ όλα αυτά όμως, οι Philadelphia 76ers με την απόκτηση του Montrezl Harrell, ο οποίος επιλέχθηκε στο Draft από τον Daryl Morey και άκμασε αγωνιστικά με τον Doc Rivers στους Clippers, εκτοξεύουν αυτόματα το ταβάνι τους και αυτή τη στιγμή έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα απόλυτα φαβορί της Ανατολικής Περιφέρειας.

Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να κερδίζει ομαδικό σκορ από τους παίκτες της. Σαφώς και το Iso παιχνίδι των Joel και Harden μπορεί να είναι ιδιαίτερα καίριο ενίοτε, ωστόσο ο συνδυασμός περισσότερων του ενός παικτών στο σκοράρισμα γεννάει μεγαλύτερους χώρους και αποτελεσματικότητα στο σύγχρονο μπάσκετ από τις απομονώσεις των σούπερ σταρ, που τείνουν να κουράζουν και να αποτυγχάνουν.

Ο Harrell λοιπόν, ο ίσως καλύτερος back up “ψηλός” σκόρερ της λίγκας εδώ και αρκετά χρόνια, ακμάζει στο PnR, όπου βρίσκει τις 2 από τις 8 επιθέσεις που αναλαμβάνει ανά βραδιά, και μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα είτε ρολάροντας στο αντίπαλο καλάθι είτε σκοράροντας ελεύθερα runners/mid ranges επειτα από πάσα. Και δεδομένης της έφεσης των Harden και Tyrese Maxey ως handlers τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά στον εν λόγω μοτίβο παιχνιδιού, η Philly μοιάζει ήδη ασταμάτητη με τις εν λόγω μίξεις.

 

 

Ουσιαστικά, ο πρώην παίκτης των Charlotte Hornets είναι η καλύτερη λύση που έχουν βρει οι 76ers τα τελευταία χρόνια πίσω από τον Embiid και σαφώς μια επιθετική αναβάθμιση σε σχέση με τους above the rimmers DeAndre Jordan, Dwight Howard και Andre Drummond. Ειδικότερα μάλιστα από τη στιγμή που δεν υστερεί σε καμία περίπτωση και στο κομμάτι των επιθετικών ριμπάουντ (2 ανά βραδιά, 2.5 πόντοι με 79% ευστοχία) η βελτίωση του πάγκου του οργανισμού της πόλης της αδελφικής αγάπης είναι δεδομένη ήδη από τον Σεπτέμβριο!

 

 

 

 

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο για να αγαπηθεί πάραυτα από τους φίλους του συλλόγου;

Θα λάβει μόλις 5 εκ. δολ. για δύο χρόνια συμφωνίας, αν και εφόσον ενεργοποιήσει την player option του του χρόνου, σε ένα τρομερό (και) οικονομικά πακέτο για την ομάδα του Rivers!