Η σημερινή μέρα του Mundobasket μπορεί να καθόριζε τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες της οκτάδας, ωστόσο το ελληνικό ενδιαφέρον ήταν αρκετά μεγάλο τόσο λόγω της αναμέτρησης της Εθνικής όσο και για την συμμετοχή των παικτών και προπονητών που σχετίζονται με κάποιον τρόπο με την χώρα μας. Έτσι το basketblog.gr θα σας παρουσιάσει τόσο τα πεπραγμένα του καθενός ξεχωριστά όσο και την επίδρασή του στο παιχνίδι της ομάδας του.

Στην νίκη – πρόκριση της Σερβίας επί της Δομινικανής Δημοκρατίας ο Nikola Milutinov προσέθεσε ακόμη μία επιβλητική εμφάνιση στο παλμαρέ του, καθότι σημείωσε 16 πόντους, πέντε ριμπάουντ, 2 ασίστ στα 19:56 που αγωνίστηκε. Με αυτόν τον τρόπο μάζεψε 22 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ είχε +19 στο +/-.

Στην τεράστια νίκη της Λιθουανίας επί των ΗΠΑ το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ Mindaugas Kuzminskas βρέθηκε σε πάρα πολύ καλή μέρα, αριθμώντας 14 πόντους, δύο ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και 13 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (+8 στο +/-). Από την άλλη πλευρά τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε κι ο άλλοτε άσος της Κύμης Vaidas Kariniauskas με 15 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, δύο ασίστ και 16 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (-2 στο +/-).

Στην ήττα – αποκλεισμό της Ισπανίας από τον Καναδά ο Juancho Hernangomez είχε απολογισμό τεσσάρων πόντων, μίας ασίστ κι ενός μπλοκ στα 12:56 που έμεινε στο παρκέ, με αποτέλεσμα να μαζέψει τέσσερις μονάδες στο PIR και να έχει +10 στο +/-.

Στην μεγάλη επικράτηση της Λετονίας επί της Βραζιλίας, που συνοδεύτηκε από την πρόκριση στα προημιτελικά για την ομάδα του Banchi, ο νέος παίκτης του Προμηθέα Arturs Kurucs σημείωσε 12 πόντους, ένα ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα λάθος και 13 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (+13 στο+/-).

Τέλος η Γεωργία του Ηλία Ζούρου γνώρισε βαριά ήττα από την Αυστραλία σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν αποκλειστεί.