Η τρίτη ημέρα του Eurobasket 2023 αποτελεί πλέον παρελθόν, με την παρουσία παικτών που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες να είναι υπαρκτή. Έτσι το basketblog.gr θα σας παρουσιάσει τα πεπραγμένα του κάθε αθλητή ξεχωριστά, αλλά και το πόσο επιδραστικός ήταν για την ομάδα του.

Στην ήττα – αποκλεισμός της Γαλλίας από την Λετονία οι Moustapha Fall και Mathias Lessort αγωνίστηκαν για μικρό χρονικό διάστημα, με τον πρώτο να μετρά 0 πόντους, 1 ριμπάουντ και 0 αξιολόγηση στα 05:08 που αγωνίστηκε (στο +/- είχε +5), την στιγμή ο Lessort σημείωσε τέσσερις πόντους, πέντε ριμπάουντ και εννιά στο ranking (-7 στο +/-). Από την άλλη ο πρώην παίκτης του Περιστερίου και νυν της Bayern Sylvain Franscisco έμεινε στο παρκέ για 21:33 και είχε οκτώ πόντους, τρεις ασίστ, τρία λάθη και τέσσερα στο PIR, ενώ αστόχησε στο σουτ νίκης των “τρικολόρ”.

Από εκεί κι έπειτα ελληνικό ενδιαφέρον υπήρχε και στην επικράτηση της Αγκόλας επί των Φιλιππίνων, με τον νεαποκτηθέντα σέντερ του Άρη Silvio De Sousa να έχει επιβλητική παρουσία κάτω από τα καλάθια. Συγκεκριμένα ο ικανός ψηλός μέτρησε 10 πόντους, πέντε ριμπάουντ και είχε οκτώ στο PIR (+4 στο +/-) σε 10:03 συμμετοχής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αποβλήθηκε με πέντε φάουλ.

Tέλος στην πανεύκολη επικράτηση της Λιθουανίας επί του Μεξικού ο νυν άσος της ΑΕΚ και άλλοτε του Ολυμπιακού Mindaugas Kuzminskas πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση με 14 πόντους, οκτώ ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, ένα κόψιμο και 23 στο PIR (+16 στο +/-) σε 22:33 , την ώρα που ο πρώην γκαρντ  της Κύμης Vaidas Kariniauskas ήταν επίσης θετικός με έξι πόντους, δύο σκουπίδια, μία τελική πάσα και 7 στο σύστημα αξιολόγησης (+14 στο +/-) σε 13:13.