Η διαδικασία των Draft του NBA ολοκληρώθηκε λίγες ώρες πριν με τον Victor Wembanyama να επιλέγεται στο Nο.1 από τους San Antonio Spurs. 

Ωστόσο, στην εν λόγω διαδικασία επιλέχθηκαν συνολικά επτά παίκτες που αγωνίζονταν σε ομάδες της Ευρώπης. Πάμε να δούμε τις εν λόγω επιλογές.

Πρώτος φυσικά ο Wemby που προέρχεται από τους Metropolitans και εδώ και περίπου ένα χρόνο φλέρταρε έντονα με την πρώτη επιλογή των Draft. Έτσι και έγινε με τους Spurs να στηρίζουν πολλά σε αυτό το project.

Ακολουθεί ο Bilal Coulibaly ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον Wemby και επιλέχθηκε στο No.7 από τους Washigton Wizards. Εν συνεχεία πέφτουμε αρκετά και φτάνουμε στη θέση Νο.42 στην οποία βρίσκεται ο Tristan Vukcevic αγωνιζόμενος φέτος με τη Partizan υπό τις οδηγίες του κόουτς Obradovic. Ο Σέρβος παίκτης επιλέχθηκε από τους Washigton Wizards.

Μια θέση πιο κάτω βρίσκεται ακόμη ένας Γάλλος. Ο λόγος για τον Sidy Cissoko που βρίσκεται συγκεκριμένα στο Νο.44 και επιλέχθηκε από τους San Antonio Spurs.

Οκτώ θέσεις πιο κάτω ο ελπιδοφόρος Βέλγος Toumani Camara ο οποίος έγινε επιλογή από τους Phoenix Suns στο Νο.52. Και τέλος ο Tarik Biberovic από τη Fenerbahce και τον βρίσκουμε στο Νο.56 για λογαριασμό των Memphis Grizzles.