Ο Σωτήρης Γεωργίου απορεί πως ακόμα ο Δημήτρης Αγραβάνης δεν έχει συμβόλαιο για την νέα σεζόν.

Ο Αγραβάνης είναι στο ροτέισον της Εθνικής μας ομάδας και μάλιστα στα δύο φιλικά με την Ισπανία ήταν σε αμφότερα εξαιρετικός παίζοντας ακόμα και στην θέση του σέντερ. Μάλιστα με την απουσία του Γιάννη στο ματς της Ισπανίας, ο Αγραβάνης έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση που με 24π ήταν ο πρωτος μας σκόρερ και μοναδική αξιόπιστη λύση. Αλλά και στο ΟΑΚΑ ερχόμενος από το πάγκο πίσω από τον Γιάννη στην θέση που του πάει στο “4”, ήταν αποτελεσματικός και με 2τρ νωρίς αλλά βασικά με τρομερή άμυνα, πάθος και ψυχή. Κοινώς με τα ελληνικά χαρακτηριστικά μπάσκετ. 

Παρόλα αυτά ο Δημήτρης Αγραβάνης ακόμα δεν έχει ομάδα για την νέα σεζόν, αν και δεν τον χαλάει καθόλου αφού αν συνεχίσει έτσι θα έρθει η καλή πρόταση από το εξωτερικό. Το κασέ του Αγραβάνη δεν είναι μικρό και υπολογίζεται στα 300χιλ και γι αυτό προφανώς δεν έχει ανανεώσει στον Προμηθέα που φυσικά τον περιμένει ή δεν πήγε στο Περιστέρι όπως είχε ακουστεί νωρίς νωρίς.

Ο ίδιος λογικά θα βρει ομάδα στο εξωτερικό και ειδικά αν πάει καλά στο Ευρωμπάσκετ.

Το ερώτημα είναι πως δεν ασχολήθηκε πάλι ο Ολυμπιακός ή πως δεν ασχολειται ο ΠΑΟ για τον οποίον είναι ιδανική λύση στο “4” πίσω από τον Ουίλιαμς.

Οι λόγοι πολλοί. Ο Αγραβάνης θεωρείται από αρκετούς προπονητές ότι δεν μπαίνει εύκολα στο καλούπι της μεγάλης ομάδας και έχει μπασκετικό θράσος που όμως χρειάζεται. Για τα άλλα αν υπάρχουν άλλες ενστάσεις δηλαδή, δεν γνωρίζω. Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι και ο Μπαρτζώκας δεν ασχολήθηκε για να γυρίσει στον Ολυμπιακό αλλά ούτε και στον ΠΑΟ αν και είχε ακουστεί. Προφανώς στον ΠΑΟ μετρά το… οπαδικό παρελθόν του Αγραβάνη στον Ολυμπιακό. Ενώ και ότι ο παίκτης μιλάει γενικώς και έχει άποψη, προφανώς δεν αρέσει και γι’ αυτό το μπασκετικό περιβάλλον τον χαρακτηρίζει “δύσκολη” περίπτωση. Όμως δεν χρειάζονται και αυτοί οι παίκτες που δένονται και με τον εκάστοτε σύλλογο, τα δίνουν όλα και έχουν θράσος;

Άλλωστε είναι αυτό που λέμε σύγχρονο 4αρι που θα τα δώσει όλα και έχει και άμυνα και σουτ. Δεν είναι σταρ αλλά κανει σε καλό βαθμό πολλά.

Για να  δούμε…