Το ΟΑΚΑ γέμισε Αυγουστιάτικα, σε περίοδο που η Αθήνα ερημώνει και το μήνυμα ενάντια στην τοξικότητα και υπέρ της υγείας που εκφράζει η Εθνική ομάδα ήταν ισχυρό. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Οι ιαχές «MVP, MVP» προς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο φανέρωναν τον ενθουσιασμό του κόσμου καθώς αυτό το χρυσό παιδί από τα Σεπόλια σκορπούσε τον τρόμο στην ισπανική άμυνα. Οι 18 χιλιάδες φίλοι του μπάσκετ, που γέμισαν το ΟΑΚΑ μέσα στον Αύγουστο, σε περίοδο διακοπών όταν η Αθήνα ερημώνει, φρόντισαν να περάσουν ένα ισχυρό μήνυμα.

Ακριβώς αυτό που «φωνάζουμε» εδώ και χρόνια: Επιθυμία του κόσμου είναι να περνάει καλά, σε ένα περιβάλλον υγιές, να έχει όραμα, ελπίδα κι αισιοδοξία και να χαίρεται αυτό που βλέπει. Αυτά τα προσφέρει η Εθνική ομάδα που έχει τις αντιστάσεις να αποβάλλει κάθε ίχνος τοξικότητας που δυστυχώς έχει «κυριαρχήσει» στη διάρκεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων των συλλόγων.

Η Εθνική ομάδα είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ και για το λόγο αυτό έχει τον τίτλο της ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ. Ενώνει τους Έλληνες φιλάθλους, τους δίνει όραμα και τους κάνει να αισθάνονται καλά. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία έχουν την τύχη να βλέπουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που δεν είναι απλώς ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα και ο κορυφαίος ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ.

Παρεμπιπτόντως με τον Γιάννη σε θέση «5» (και σε ρόλο «λίμπερο») η Εθνική ομάδα απογειώθηκε ξανά στην τελευταία περίοδο και καθάρισε τον αγώνα. Πολύ χρήσιμο φυσικά αυτό και θα είναι σίγουρα ένα από τα «όπλα» (άλλωστε έτσι παίζει και στους Μπακς ο Γιάννης) αλλά κάνουμε την προσευχή μας να επιστρέψει δυνατός και έτοιμος ο κλασικός μας σέντερ, το καλύτερο πεντάρι που διαθέτουμε, ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Πάμε παρακάτω όμως και θα μου επιτρέψετε να μείνω στην ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ στην οποία έπαιξαν ρόλο και οι διεθνείς μας. Με την ενέργεια που έβγαλαν, με τις «βουτιές» που έκαναν για να διεκδικήσουν κάθε κατοχή, με τη θέληση που έδειξαν με τις όμορφες φάσεις που χάρισαν στον κόσμο.
Το ΟΑΚΑ έζησε μεγάλες στιγμές και η Εθνική ομάδα μας έδειξε το δρόμο που θέλουμε: Της συνεργασίας, της διάθεσης, της υγείας, της σωστής νοοτροπίας. Όλοι μαζί για ένα κοινό σκοπό!

Ας κρατήσουμε σε πρώτη φάση αυτή την εικόνα και τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε στην πορεία.