Ο Insider αναφέρεται στο πρόσωπο που δικαίως συζητήθηκε ως MVP στο final four της Elite League κι ονομάζεται Μιχάλης Μιχελάκος όπως και σε πολλά ακόμα. Απλά και ξεκάθαρα όπως πάντα.

Όσοι βρέθηκαν στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το περασμένο Σαββατοκύριακο μπορούν να βεβαιώσουν ότι υπήρξε ομοφωνία ως προς την επιτυχία του εγχειρήματος. Από κάθε άποψη. Το final four στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και η Elite League Ερρίκος Ντυνάν απέδειξε ότι είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα μπάσκετ στην Ελλάδα.

Βεβαίως όπως διαβάσατε στο basketblog (με πρόλαβαν τα παιδιά που είναι ρεπόρτερ και μπράβο τους) το νέο σύστημα διεξαγωγής συνδυαστικά με τη δυναμική των ομάδων που θα συμμετέχουν, καθιστούν το πρωτάθλημα της σεζόν 2023-2024 ως το καλύτερο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ στην κατηγορία. Πολλοί λένε ότι είναι η «αγαπημένη Α1» της δεκαετίας του 90 με τους δύο ξένους. Δεν είναι μακριά αυτή η άποψη.

Παράλληλα, οι αλλαγές με τα Play In (κανείς αδιάφορος κι αποφεύγονται «κωμωδίες» στο τέλος) αλλά και στις νίκες (στα Play Offs στο 1-1 θα είναι τρεις νίκες και στο 2-0 ή 0-2 θα είναι τέσσερις) είναι ένα βήμα μπροστά. Κι ακόμα ένα μεγαλύτερο είναι το σύστημα στο final four.

Και κάτι άλλο που θα σας γράψει ο Insider και να το ξέρετε: Για πρώτη φορά οι ομάδες της Elite League πήραν χρήματα τόσο από το χορηγό (Ερρίκος Ντυνάν) όσο και από τη φορολόγηση του στοιχήματος! Πάνω από 40 χιλιάρικα έκαστη. Κι αν προσθέστε και κάμποσα ακόμα που δόθηκαν ως bonus για τη χρησιμοποίηση νέων παικτών σε όσες ομάδες το έκαναν, το ποσό ανέβηκε. Υπολογίζω ότι υπάρχει μια ομάδα που πήρε ΣΥΝΟΛΙΚΑ κοντά στις 70 χιλιάδες!

Καθόλου άσχημα. Κι έτσι όπως πάει μπορούν να γίνουν περισσότερα. Πριν μαθευτούν αυτά, είχαμε το final four στα Λιόσια όπου θριάμβευσαν το Μαρούσι και ο Τρίτωνας. Βεβαίως το Μαρούσι που κατέκτησε το πρωτάθλημα παίρνει τα περισσότερα χειροκροτήματα, όπως και ο Γιώργος Σκαραφίγκας και η Λία Γκουζίνη και φυσικά οι παίκτες και όσοι εργάστηκαν γύρω τους.

Όπως και η διοίκηση που τράβηξε μεγάλο μαρτύριο αλλά με ηρεμία, λογική και χωρίς υπερβολές και σπατάλες, έκανε σωστά τη δουλειά της. Τα χρήματα μοιράστηκαν με λογική, συνδυαστικά με τεχνογνωσία και το ρόστερ δεν ήταν… πανάκριβο αλλά ήταν πανέτοιμο για πρωτάθλημα. Και δικαιώθηκαν.

Όμως κατά γενική ομολογία ο MVP του final four και το άκουσαν αυτό όσοι βρέθηκαν στα Λιόσια ήταν ο Μιχάλης Μιχελάκος, ο προπονητής του Τρίτωνα. Όχι μόνο επειδή αποδείχθηκε πανέτοιμος στον ημιτελικό (που ήταν τελικός) με το έμπειρο Ψυχικό και δεν πήγε στον «αυτόματο». Αλλά επειδή έδειξε ότι κάθε προπονητής θα πρέπει να φτιάχνει την ομάδα με τα υλικά που θέλει ο ίδιος και του ταιριάζουν.

Πέρυσι ο Τρίτωνας είχε πιο φανταχτερό ρόστερ. Ικανότατο για άνοδο. Όμως δεν ήταν η ομάδα που μπορούσε να κοντρολάρει ο Μιχελάκος. Νεαρός σε ηλικία μεν αλλά έμπειρος προπονητής που θα έπρεπε να ισορροπήσει σε «εγωισμούς» και «εγωκεντρισμούς». Θα ήταν δύσκολο για τον οποιονδήποτε.

Φέτος το πήγε διαφορετικά. Καλή ομάδα που δεν την περίμενε κανείς για άνοδο. Τόλμησε να αφήσει τον (εξαιρετικό) Ντράσκοβιτς για να φέρει το πολυεργαλείο Μανόιλοβιτς που ήξερε την ομάδα και να εμπιστευτεί το νεαρό Τσάμη ως βασικό πεντάρι. Κι ας έφυγαν οι ικανοί Ντράσκοβιτς και Πολυτάρχου. Η ομάδα έγινε πιο σκληρή, πιο αποφασιστική και πιο ταιριαστή με τη φιλοσοφία του κόουτς. Παρεμπιπτόντως για τον Insider ο Μανόιλοβιτς και ο Μπράιαντ του Ερμή Σχηματαρίου ήταν οι καλύτεροι ξένοι του πρωταθλήματος. Κι επειδή ακούγεται ότι ο Σέγκου θα ανοίξει πανιά για «υψηλότερα» προφανώς και θα ασχοληθούν να βελτιώσουν το σουτ του γιατί χωρίς αυτό, δεν…

Κάτι τελευταίο: Διάβασα συνέντευξη του Μιχελάκου που τόνισε ότι το σύστημα του final four ήταν άδικο για τον πρώτο (το Ψυχικό δηλαδή). Μόνο που το είπε μετά ως νικητής κι αυτό σημαίνει πολλά. Όπως θα σήμαινε πολλά αν το έλεγε πριν το final four και σίγουρα δε σημαίνει τίποτα εφόσον το λέει κάποιος ΜΕΤΑ κι αφού έχει ηττηθεί.

Πολύ δε περισσότερο όταν έχει ίδιο κορμό, πολύ έμπειρους παίκτες, δύο τρομερούς ξένους (ο ένας αναδείχθηκε MVP) άρα θεωρητικά ΚΑΝΕΙΣ δεν τον θέλει σε έναν αγώνα. Στη θεωρία.

Τον Πανερυθραϊκό δεν τον ξέχασε o Insider. Απλώς θεωρώ περιττό να αναφέρουμε το αυτονόητο: Ότι δουλεύει σωστά με ΝΕΟΥΣ Έλληνες παίκτες, έχει ενδιαφέρον project και η παρουσία του στο final four ήταν ΑΠΟΛΥΤΗ επιτυχία.