Σε ποια ομάδα Εθνικής Κατηγορίας, υπεράνω υποψίας λόγω «επικοινωνιακών κόλπων» παραμονεύει σοβαρός κίνδυνος εξαιτίας εγωκεντρισμού συγκεκριμένου προσώπου που έχει τσακωθεί πλέον ακόμα και με τις καρέκλες; Γράφει ο Insider

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, όπως μαθαίνει ο Insider σε ομάδα Εθνικής Κατηγορίας η οποία μάλιστα κάνει καλή πορεία, τηρουμένων των συνθηκών αλλά και της εμπειρίας της. Κι αυτό διότι η «μονομανία» και ο «ναρκισσισμός» ίσως αποδειχθούν καταστροφικά για τη συνέχεια, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία η κατάσταση αποκλείεται να αλλάξει.

Όταν έχεις γίνει «κράτος εν κράτει» τότε δύσκολα αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει γύρω του, τι λένε για εσένα και ότι η ατμόσφαιρα δεν είναι καλή, ανεξάρτητα από το προφίλ που «καλλιεργείς». Δεν είναι τα λόγια αλλά οι πράξεις. Καλή η βιτρίνα, καλός ο μανδύας, αλλά όταν αποκαλυφθείς τότε παύεις να κοροϊδεύεις κι αυτούς που σε πίστευαν.

Δεν κρύβονται ούτε τα επεισόδια, ούτε οι λάθος πρακτικές, ούτε και όσα λέγονται σε όσους βρίσκονται εκτός πιάτσας. Μέσα στην πιάτσα δε μπορείς να «κοροϊδέψεις» κανέναν και τα υπόλοιπα είναι για προσωπική χρήση! Κακά τα ψέματα όταν αρχίζουν οι γκρίνιες, αρχίζει και η αμφισβήτηση. Κι όταν υπάρχει αμφισβήτηση, γεννιέται και μουρμούρα. Κι όταν κυριαρχεί η μουρμούρα τότε το «εγώ»- από τη στιγμή που έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό, χρόνια για την ακρίβεια- το «εμείς» παίρνει το δρόμο προς το γκρεμό. Αν το καταλάβει έγκαιρα ο ήρωας της ιστορίας μας, συνδυαστικά με μια προσευχή, τότε όλα θα φτιάξουν. Αν δεν το καταλάβει κι εξακολουθεί να ποτίζει διαρκώς τη γλάστρα του εγωισμού του, προσθέτοντας κι άλλα επεισόδια, τότε θα αμφισβητηθεί.

Ναι θα αμφισβητηθεί. Ακόμα κι αυτός που κανείς δεν πίστευε ότι θα έφτανε σε σημείο να μπαίνει δίπλα σε ερωτηματικά. Ας πρόσεχε. Κακό πράγμα ο εγωκεντρισμός. Ακόμα χειρότερο ο «ναρκισσισμός». Ειδικά όταν «εγκαθίστανται» σε μια ομάδα όπου πρέπει να υπερισχύει το «εμείς».

Όχι τίποτε άλλο- έτσι για το τέλος- αλλά έπιασε στο στόμα του κι ένα από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού μπάσκετ. Κι όταν μαθεύτηκε, τότε ακόμα κι εκείνοι που δεν πολυπίστευαν όσα συνέβαιναν πίσω από τις κουρτίνες, πείστηκαν για το «υπερΕΓΩ».

Καλή τύχη.

Tags:
The Insider