Παρακολούθησα τα δύο φιλικά παιχνίδια με τις ΗΠΑ και την Γερμανία στο Άμπου Ντάμπι που ήταν και το τελευταίο μας τεστ για το Μουντομπάσκετ. Δεν πήγαμε καλά στα φιλικά αλλά δεν λέει κάτι αυτό για τους στόχους μας. Καθώς η ομάδα μας έχει κάποιες βάσεις και αρχές και σε αυτές ελπίζει σε συνδυασμό και με τις απουσίες των άλλων.

Βγήκε και η 12άδα που για μένα ήταν λάθος η είσοδος του Μποχωρίδη αντί του Π. Καλαιτζάκη ξεκάθαρα. Ο δεύτερος έπαιζε και περισσότερο από τον πρωτο στον ΠΑΟ, είναι πιο έτοιμος και ειδικά αμυντικά πολύ καλύτερος και πιο ψηλός για την άμυνα και έκανε και ένα εξαιρετικό τελευταίο φιλικό με τις ΗΠΑ. Σε ένα ματς που κρατάμε μια μικρή αντίδραση με ένα 12-0 και κλεψίματα αλλά και τα 9/28 τρ και τα 3 του Γουόκαπ αλλά και τα δύο του Παπαγιάννη! Βέβαια θέλουμε τον σέντερ μας να ασχολείται πιο κοντά στο καλάθι. Καθώς μας λείπει το παιχνίδι στο ποστ. Πάντως και άλλα παιδιά βοήθησαν από τον πάγκο όπως πολυ θετικό είναι ότι ο Ρογκαβόπουλος χωρίς να έχει βρει το χέρι του στο τρίποντο, έχει σταθερά 10π-5ρ σε 20′! Πολύ καλά νούμερα! Και με την Γερμανία που είχε 3/6τρ είχαμε 11 συνολικά και ο ίδιος πήγε στους 15π.

Γενικά η ομάδα θέλει να πάιξει καλή περιφερειακή άμυνα από το μοντέλο του Ολυμπιακού με το τρανζίσιον και λογικά καθώς τέσσερις ερυθρόλευκοι είναι η βάση μας στην περιφέρεια. Και μαζί να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και αποστάσεις για να βγουν και κάποια ελευθερα σουτ που δεν έχουμε πάει και άσχημα στο τρίποντο που είναι και το διαχρονικό μας πρόβλημα.

Η Εθνική μας με τη Γερμανία έχασε εύκολα και παλι είχε πρόβλημα στο σκορ απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που κοντράρισε και τις ΗΠΑ που δεν τρομάζουν βέβαια καθώς δεν είναι Dream Team αλλά δεν παύουν να έχουν παίκτες των 20εκ έκαστος! Είχαμε 11/28τρ αλλά σουτάραμε μόλις 25δ με πρόβλημα στο ποστ παιχνίδι μας. Πάντως είχαμε 10 κλεψίματα και αυτό είναι άκρως ενθαρρυντικό για τα ματς με πρέπει στην αρχή με Ιορδανια και Ν.Ζηλανδία. Κακό πολύ το 8/16β ειδικά για τα κρίσιμα ματς. Απαιτείται μεγαλύτερη συγκέντρωση. Πήγαμε καλά πάντως στα ριμπάουντς(24-24). Πολλά τα 18 λάθη. Περιμένουμε σαφώς κάτι παραπάνω απο τον Παπαπέτρου. Προχωράμε.

Συμπαθητική η ομάδα παρα τις μεγάλες απουσίες και θα παλέψει.