Δυστυχώς, τα επεισόδια στα γήπεδα δεν έχουν λείψει ποτέ από τις ζωές μας. Από παλαιότερα έτη μέχρι και σήμερα βλέπουμε και ακούμε επεισόδια μεταξύ φιλάθλων και οπαδών, λεκτικά επεισόδια μεταξύ προπονητών και παικτών αλλά και φιλάθλων με τους παίκτες.

Με αφορμή λοιπόν το επεισόδιο μεταξύ φιλάθλου του Παναθηναικού και του Γιώργου Μπαρτζώκα στο δεύτερο τελικό της Basket League, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τρεις περιπτώσεις δύο από το NBA και μία από τη Euroleague που τα ίδια τα σωματεία τιμώρησαν τους φιλάθλους που συμμετείχαν στα εν λόγω περιστατικά.

Γυρίζουμε πίσω το Μάρτιο του 2019 και συγκεκριμένα στον αγώνα για τη κανονική διάρκεια του NBA ανάμεσα στους Utah Jazz και τους Oklahoma City Tunder. Συγκεκριμένα, τότε ένα ζευγάρι οπαδών των Jazz επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Russell Westbrook, προκαλώντας το ξέσπασμα του άσου τότε της Oklahoma. Ποια ήταν η αντίδραση της γηπεδούχου ομάδας; Ο Σύλλογος της Utah μία ημέρα μετά το παιχνίδι, ανακοίνωσε τον διά βίου αποκλεισμό του ενός από τους δύο οπαδούς που φέρεται να ήταν ο πρωταγωνιστής της επίθεσης.

Παραμένουμε στο NBA και συγκεκριμένα πάμε στο Μάιο του 2021. Αναμέτρηση αυτή τη φορά για τα playoffs του NBA και συγκεκριμένα ανάμεσα στους New York Knicks και Atlanta Hawks. Σε εκείνη την αναμέτρηση λοιπόν ένας οπαδός των γηπεδούχων έφτυσε στο πρόσωπο τον Trae Young. Η αντίδραση από πλευράς Knicks ήταν άμεση. Έπειτα από λίγα 24ωρα εντόπισαν τον οπαδό που έκανε αυτή την ενέργεια και του απαγόρευσαν τον δια βίου αποκλεισμό από το γήπεδο της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, οι Knicks ζήτησαν συγγνώμη από τον Young και τους Hawks και τόνισαν ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Και ερχόμαστε τη φετινή χρονιά και συγκεκριμένα στη Euroleague για τον αγώνα της Partizan με τη Baskonia στο Βελιγράδι. Σε εκείνο τον αγώνα, οπαδός της Σέρβικης ομάδας φαίνεται πως έφτυσε τον διαιτητή του αγώνα. Ωστόσο, η Partizan φάνηκε πως δεν δείχνει ανοχή σε τέτοια ζητήματα. Ο σερβικός σύλλογος δημοσίευσε φωτογραφίες του δράστη, βίντεο από την πράξη του και τα αρχικά το ονόματός του, τονίζοντας πως τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές και έτσι τον τιμώρησε με δια βίου αποκλεισμό από το γήπεδο της ομάδας. Μάλιστα κατατέθηκε και μήνυση εναντίον του.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν, πως σύλλογοι όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και του NBA δεν δείχνουν καμιά ανοχή σε αυτά τα ζητήματα. Κάτι φυσικά που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα όπου αναμφίβολα οι συλλογοί μας εθελοτυφλούν σε τέτοιου είδους συμπεριφορές δίχως να κάνουν το παραμικρό.

 

Tags:
Euroleague NBA