Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ψύχραιμος στο τελείωμα του αγώνα και με τον Nunn να βάζει πολύ κρίσιμους πόντους κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στην Olimpia Milano και να ολοκληρώσει ονειρικά αυτήν την διαβολοβδομάδα. Oυσιαστικά, το “τριφύλλι” πέτυχε την τρίτη του σερί νίκη και ανέβηκε στο 9-7, την ώρα που οι Μιλανέζοι επέστρεψαν στα ανεπιτυχή αποτελέσματα και υποχώρησαν στο 6-10. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισαν οι Nunn και Lessort με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ στην αντίπερα όχθη πάλεψε ο Shields με 13.

Οι δύο “μονομάχοι” ήταν αρκετά συνεπείς στο μπροστά μέρος του παρκέ, με τους Ιταλούς να έχουν ένα ισχνό πλεονέκτημα της τάξης των δύο πόντων (9-7). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους στο παιχνίδι και με οδηγό τον Voightmann προηγήθηκαν για πρώτη φορά με τέσσερις πόντους, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν ακόμη και στο +8 (21-13). Παρόλα αυτά οι “πράσινοι” αφυπνίστηκαν και έτρεξαν ένα σερί 0-9, με αποτέλεσμα να μπουν σε θέση οδηγού (21-22) και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο -2 (24-22).

Το συγκρότημα του Ataman ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο όπως ακριβώς τελείωσε την πρώτη και με αυτόν τρόπο έτρεξε ένα νέο 0-10 και πήρε για πρώτη φορά στο παιχνίδι αέρα οκτώ πόντων (24-32). Βέβαια, οι Λομβαρδοί έβγαλαν σφυγμό και με ένα δικό τους 9-0 πήραν και πάλι τα ηνία του αγώνα (33-32), με το σκηνικό του αγώνα να είναι όμοιο και απαράλλαχτο στα επόμενα λεπτά και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ανάπαυλα στην απόλυτη ισορροπία (41-41).

Τόσο η ελληνική ομάδα όσο και οι Ιταλοί ήταν αρκετά νευρικοί στο μπροστά μέρος του παρκέ και πολύ προσηλωμένοι στα μετόπισθεν, με συνέπεια το “τριφύλλι” να έχει μία “βραχεία κεφαλή” (45-46). Mε τον Nunn να έχει πάρει για τα καλά μπροστά τόσο επιθετικά όσο και δημιουργικά, ο Παναθηναϊκός πήρε αέρα επτά πόντων (48-55), εντούτοις η Olimpia Milano έκανε άμεσα το παιχνίδι ντέρμπι (54-55) χάρις στην πιο σκληρή της άμυνα και ένα τετράποντο του Shields. Η αρμάδα του Ataman πάτησε και πάλι το πόδι στο γκάζι και ανέκτησε το +5 (54-59), την στιγμή που πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα στο +3 (56-59).

Oι γηπεδούχοι έγιναν ακόμη πιο σφιχτοί στα μετόπισθεν και ως εκ τούτου προσπέρασαν με δύο πόντους (61-59), όμως ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι σε θέση οδηγού με τρίποντο του Grigonis (61-64). O Flaccadori κουβάλησε στις πλάτες του την επίθεση της ομάδας του και με δύο mid range σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (65-65), αλλά οι “πράσινοι” βρήκαν και πάλι τις λύσεις και με πρωταγωνιστή τον Lessort (που χτύπησε άσχημα σε σύγκρουση με τον Melli) αποσπάστηκε με έξι (65-71), με τον Shields να απαντά για το 68-71. Για άλλη μία φορά μέσα στο παιχνίδι ο Nunn ανέλαβε δράση και με πέντε καθοριστικούς του πόντους, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει μία πολύ σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 41-41, 56-59, 68-76

Δείτε τα στατιστικά εδώ