Μετά τον Παναθηναϊκό νωρίτερα και ο Ολυμπιακός το βράδυ του Σαββάτου (1/10) κατάφερε να κλείσει μια θέση στο μεγάλο τελικό του Super Cup, με τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν μάλλον εύκολα τον Προμηθέα Πατρών με 93-65 στην Ρόδο και να ετοιμάζονται για την πρώτη “αιώνια” μονομαχία της φετινής σεζόν αλλά και για τον πρώτο της τίτλο. 

Αν και πολύ σύντομα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα κατάφερνε να ελέγξει πλήρως τον ρυθμό του αγώνα εκμεταλλευόμενη τη γνωστή διαφορά δυναμικότητας με τους Αχαιούς, το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά fun to watch στα πρώτα του λεπτά, με τις δύο ομάδες να εκτελούν με 20-34 σουτ εντός πεδιάς, 9-19 από την περίμετρο και να μοιράζουν 15 ασίστ σε 20 καλάθια -χαρίζοντας στο κοινό της χώρας ένα τρομερό ματς της τάξης των 42 πόντων σε 39 κατοχές. Και όλα αυτά μόνο στην 1η περίοδο.

Όσο περνούσε η ώρα ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι με κύριους πρωτεργάτες τους Βεζένκοφ (14 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και Bolomboy (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ) κατόρθωσαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό και σταδιακά να μεγαλώνουν τα αρχικά τους προβαδίσματα πιάνοντας μεστή απόδοση… Μαΐου σε ορισμένα σημεία του αγώνα. Έτσι, κρατώντας τον Προμηθέα μόλις στο 31% σε 16 σουτ αλλά και το 29% σε 7 τρίποντα, κατάφεραν να ξεφύγουν από τα μέσα της 2ης περιόδου ακόμα και με διψήφιες αποστάσεις και εν τέλει να κλείσουν το πρώτο μέρος στο 47-34.

Στην 3η περίοδο, η ίδια κατάσταση του πρώτου ημιχρόνου συνεχίστηκε ακριβώς με το ίδιο μοτίβο, με τον Ολυμπιακό από ένα σημείο και μετά να μετατρέπει τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Super Cup σε άτυπη προπόνηση. Μάλιστα, με τους Σλούκα και Peters να έχουν ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή επιθετικά, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ξεπεράσουν σύντομα και το φράγμα των 20 πόντων -κάτι που τους έφερε ήδη στον τελικό πολύ πριν το σφύριγμα της λήξης.

 

Τα Δεκάλεπτα: 23-19, 47-34, 69-48, 93-65

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ