Με 12 παίκτες και χωρίς τον Σάσα Βεζένκοβ, που αν και επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας στο τρέχον EuroBasket 2022 δεν είναι ακόμα έτοιμος να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής (9/9) ο Ολυμπιακός από την Αθήνα για την Πόλη, όπου θα αντιμετωπίσει δις την Fenerbahce. 

Τα παιχνίδια με την τουρκική ομάδα, που προφανώς δεν θα έχει στη διάθεσή της τους Δημήτρη Ιτούδη και Νικ Καλάθη, έχουν προγραμματιστεί για τις 10 και 12 Σεπτεμβρίου, με τους “ερυθρόλευκους” να βρίσκονται στη γειτονική χώρα με 6 Έλληνες (Ιωσήφ Κολοβέρος, Παναγιώτης Τσάμης, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Σωτήρης Οικονομόπουλος, Τζορτζ Πάπας, Γιώργος Τσαλμπούρης) και 6 ξένους (Τόμας Γουόκαπ, Ταρίκ Μπλακ, Τζόελ Μπολομπόι, Αϊζάια Κάνααν, Άλεκ Πίτερς, Σακίλ Μακ Κίσικ).

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε σήμερα (09/09) στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα δώσει δύο φιλικά με την Φενέρμπαχτσε.

 

10/09/22 Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 19:00

12/09/22 Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 20:30 (SS Sport)

 

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Τόμας Γουόκαπ, Ταρίκ Μπλακ, Τζόελ Μπολομπόι, Αϊζάια Κάνααν, Ιωσήφ Κολοβέρος, Παναγιώτης Τσάμης, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Σωτήρης Οικονομόπουλος, Τζορτζ Πάπας, Γιώργος Τσαλμπούρης, Άλεκ Πίτερς, Σακίλ Μακ Κίσικ.

Απουσιάζουν οι Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Μουστάφα Φαλ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Μιχάλης Λούντζης λόγω των υποχρεώσεών τους με τις Εθνικής ομάδες στο Ευρωμπάσκετ. Επίσης, δεν ταξίδεψε στην Τουρκία ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Βουλγαρίας και επέστρεψε στην Ελλάδα και έχει λάβει άδεια μερικών ημερών”.