Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε κάκιστη βραδιά επιθετικά με πάρα πολλά χαμένα σουτ και λάθη, με συνέπεια να γνωρίσει μία πολύ κακή εντός έδρας ήττα από την Valencia. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τέταρτο ανεπιτυχές αποτέλεσμα για τους Πειραιώτες στο ΣΕΦ, που υποχώρησαν στο 7-7, ενώ στο ίδιο ρεκόρ βρίσκονται πλέον και οι “νυχτερίδες”. Aπό την πλευρά των νικητών ξεχώρισαν οι Jovic και Jones με 12 πόντους έκαστος, την στιγμή που ο Walkup ήταν ο μόνος διασωθείς για την ομάδα του με 12 πόντους.

Oι φιλοξενούμενοι ήταν πάρα πολύ αποτελεσματικοί στα μετόπισθεν και ως εκ τούτους πήραν πλεονέκτημα πέντε πόντων (0-5) στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα με κινητήριο μοχλό των επιθέσεων τους τον Fall και προσπέρασαν στο σκορ χάρις σε ένα σερί 12-0 (12-5). Η άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα ήταν εξαιρετική και με αυτόν τον τρόπο διατηρούσαν το πάνω χέρι στον αγώνα (12-7), ωστόσο οι Ισπανοί εγκλώβισαν εκ νέου τους “ερυθρόλευκους” και έφεραν το ματς στον πόντο (12-11). Τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν ιδιαίτερα στα επόμενα δευτερόλεπτα και οι Πειραιώτες έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +1 (15-14).

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος εμφάνιζαν τις ίδιες παθογένειες στο επιθετικό κομμάτι κι έτσι βρέθηκαν να χάνουν με τέσσερις πόντους (16-20), ενώ λίγο αργότερα οι “νυχτερίδες” προηγήθηκαν ακόμη και με εννιά (19-28). Οι ατομικές ενέργειες του Brazdeikis έδωσαν κάποιες λύσεις στην ομάδα του, η οποία παρέμενε αρκετά μακριά από τον αντίπαλό του (25-32) εξαιτίας των πολλών λαθών και των χαμένων ριμπάουντ. To σκηνικό του αγώνα δεν μεταβλήθηκε ιδιαίτερα και με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο -9(26-35).

Το σύνολο του Mumbru με όπλο την τρομερή του λειτουργία στα μετόπισθεν πήρε για πρώτη φορά στο ματς αέρα έντεκα πόντων (26-37), αλλά οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν κάπως ταχύτητα και πλησίασαν στους οκτώ (31-39). Τα εύκολα χαμένα καλάθια και η μεγάλη αστοχία στα τρίποντα ταλαιπωρούσαν τους γηπεδούχους, που βρέθηκαν να κυνηγούν απόσταση δώδεκα πόντων (31-43). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το συγκρότημα του Μπαρτζώκα “έσφιξε” κι άλλο την άμυνά του και έκλεισε έστω και λίγο την ψαλίδα (36-43), ωστόσο πλήρωσε ακόμη ένα νεκρό διάστημα και πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα στο -9(38-47).

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος έβγαλαν κάποια αντίδραση στα μετόπισθεν, όμως η Valencia έβρισκε τρόπους να συντηρεί αυτό το +9 (40-49).  Η αστοχία του Ολυμπιακού τον καταδίκαζε σε συνεχόμενα άστοχα σουτ και κακές επιλογές, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 11 πόντους (42-53) ύστερα από mid – range σουτ του Jones. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και με δύο τρίποντα των Walkup και Canaan μείωσαν στους πέντε (48-53), την στιγμή που ο Claver έγραψε το 50-58 στα 100”. Ο Παπανικολάου ανταπέδωσε στην αμέσως επόμενη κατοχή (53-58), εντούτοις ο Jones σημείωσε ένα καλάθι – μαχαιριά στο 62” και έδωσε οριστικά την νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 26-35, 38-47, 56-63

Δείτε τα στατιστικά εδώ