Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκειά του και κρίθηκε στο τέλος ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει στις λεπτομέρειες επί του Ολυμπιακού (65-61) και να γίνει η τέταρτη ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά τον ΠΑΣ Γιάννενα, τον Πρωτέα Βούλας και τις Εσπερίδες Καλλιθέας. Από την πλευρά των νικητριών ξεχώρισε η Jones με 24 πόντους, ενώ στην αντίπερα όχθη προσπάθησαν οι Χριστινάκη και Vitola με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Οι “ερυθρόλευκες” εκκίνησαν αρκετά δυναμικά το παιχνίδι και πήραν πλεονέκτημα οκτώ πόντων (0-8) με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα. Από εκεί κι έπειτα οι παίκτριες της Καπογιάννη ισορρόπησαν το παιχνίδι και πλησίασαν στους τρεις (7-10), ωστόσο οι “ερυθρόλευκες” παρέμειναν στο προβάδισμα και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +5 (14-19). Το συγκρότημα του Νίκλα εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση (26-30), ωστόσο το “τριφύλλι” πάτησε το πόδι στο γκάζι και για αρχή προσπέρασε (33-32), ενώ οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο +3  (38-35).

Ο κλειστός χαρακτήρας του αγώνα παρέμενε αναλλοίωτος με τις φιλοξενούμενες να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσα (40-40) και λίγο αργότερα να μπαίνουν σε θέση οδηγού (44-46). Πάντως οι γηπεδούχες έκαναν καλύτερο φίνις στην τρίτη περίοδο και πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” τεσσάρων πόντων (53-49). Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα ούτε στην συνέχεια με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί πάντα ένα μικρό πλεονέκτημα (58-52 στο 35′), με τον Ολυμπιακό να βγάζει αντίδραση και να πλησιάζει σε απόσταση μίας κατοχής (59-56). Mάλιστα οι πρωταθλήτριες Ελλάδος δεν περιορίστηκαν εκεί και με καλάθι της Νικολόπουλου πέρασαν μπροστά στο σκορ (59-60), όμως απάντησε η Jones για το 61-60. Το “τριφύλλι” έβγαλε νέα σπουδαία άμυνα, την στιγμή που η Jones με 2/2 βολές έγραψε το 63-60 και έδωσε μαξιλαράκι τριών πόντων στην ομάδα της. Στην επόμενη και καθοριστικότερη κατοχή του αγώνα η Νικολοπούλου δεν μπόρεσε να βρει στόχο στο σουτ ισοφάρισης και έτσι οι “πράσινες” καθάρισαν την νίκη – πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 38-35, 53-49

Δείτε τα στατιστικά εδώ