Ένας ακόμα παίκτης προστέθηκε στο ρόστερ του Πανερυθαϊκού, που ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (9/9) την απόκτηση του Γιάννη Μερμίγκη. Ο 19χρονος σμολ φόργουορντ (2003, 2.02) ήταν ένας από τους παίκτες του Οίακα Ναυπλίου που ξεχώρισαν στην Α2 της σεζόν 2021-22, έχοντας 15,3 πόντους, 6,0 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ και 1,5 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και τυχερός που ο κόουτς Χουχουλής και ο Σύλλογος μου δίνουν την ευκαιρία να συνεισφέρω και ‘γω με τον τρόπο μου σε αυτό το υγιές και πρωτοποριακό πρότζεκτ του Πανερυθραϊκού, το οποίο αν μη τι άλλο κάνει τη διαφορά στο χώρο. Να είμαστε όλοι υγιείς και να φτάσουμε μέσα από σκληρή δουλειά εκεί που στοχεύουμε», τόνισε ο Μερμίγκης στο panerythraikosbc.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Μερμίγκη, ο οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας μας την προσεχή Αγωνιστική Περίοδο, στο πλαίσιο της διαρκούς ισχυροποίησης του νεανικού του πρότζεκτ!

Ο διεθνής -με τις μικρές Εθνικές- νεοαποκτηθείς σμολ φόργουορντ της ομάδας μας (19χρ., 2,02μ.) την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στον Οίακα Ναυπλίου, ξεχωρίζοντας -παρά το νεαρό της ηλικίας του- με τις εμφανίσεις του στην άκρως ανταγωνιστική Α2, καθώς αναδείχθηκε 6ος σκόρερ στην κανονική περίοδο της Κατηγορίας (383 π.) και εκ των κορυφαίων κατά μέσο όρο με 15,3 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ κέρδισε και θέση στην καλύτερη πεντάδα νέων του Πρωταθλήματος.

Ξεκίνησε το μπάσκετ στον Κύδωνα Χανίων το 2015, σε ηλικία 12 ετών, παραμένοντας στον κρητικό Σύλλογο μέχρι και το 2018. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τον Προμηθέα Πατρών, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2018-2019, με τη φανέλα του οποίου μάλιστα στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος Παίδων, στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Μέτσοβο, όντας παράλληλα εκ των διακριθέντων, αφού ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε επίσης και στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων.

Την επόμενη διετία (2019-2021), «ανηφόρισε» στα βόρεια, καθώς αποκτήθηκε από την ιστορική ΧΑΝΘ, με την οποία απέκτησε «πλούσιες» εμπειρίες, αγωνιζόμενος στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ως διεθνής, υπήρξε μέλος των Εθνικών ομάδων U15, U16 και U18, συμμετέχοντας με όλες σε διεθνείς διοργανώσεις και τουρνουά.

Γιάννη, καλώς ήρθες στην Οικογένεια του Πανερυθραϊκού και ΜΑΖΙ θα πάμε ακόμη ψηλότερα!».