Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ηττήθηκε από την Galata, ωστόσο αυτό το ανεπιτυχές αποτέλεσμα ήταν από τα πιο “γλυκά” στην ιστορία του, διότι υπερασπίστηκε το +11 της Τουρκίας κι έτσι κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση του ομίλου του και να πάει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ του BCL (υπενθυμίζεται ότι τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και οι Τούρκοι τερμάτισαν τον όμιλο με ρεκόρ 3-3, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς είχαν καλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια). Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισε ο Yeboah με 26 πόντους, ενώ στην αντίπερα όχθη πάλεψε ο Smith με 16 πόντους, έξι ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Οι δύο “μονομάχοι” εκκίνησαν πολύ δυναμικά την αναμέτρηση στο επιθετικό κομμάτι, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα δύο πόντων (8-10). Oι Τούρκοι εξακολουθούσαν να ελέγχουν το παιχνίδι και χάρις στις εξαιρετικές τους επιδόσεις στο μπροστά μέρος του παρκέ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (22-30). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Θεσσαλονικείς αύξησαν την έντασή τους στην άμυνα και πλησίασαν στους πέντε πόντους (32-37). Το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο και στα επόμενα λεπτά, με αποτέλεσμα οι “ασπρόμαυροι” να οδηγηθούν στην ανάπαυλα με το διαχειρίσιμο -5 (44-49).

Το συγκρότημα του Mitrovic επανήλθε στις υψηλές πτήσεις και με οδηγό την ικανοποιητική του λειτουργία στο μπροστά μέρος του παρκέ ανέκτησε το +10 (50-60), ενώ τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη χειρότερα για τους Θεσσαλονικείς που βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 16 πόντους (58-74). Το συγκρότημα του Τακιανού κατάφερε να βελτιώσει ελαφρώς την εικόνα του και με αυτόν τον τρόπο πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα στο -12 (64-76), το οποίο του έδινε ελπίδες για την διατήρηση της διαφοράς του αγώνα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΠΑΟΚ πάτησε το πόδι στο γκάζι και μείωσε στους οκτώ (70-78), όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα σερί 0-5 και αποσπάστηκαν με 13 (70-83). Για άλλη μία φορά μέσα στο παιχνίδι ο “Δικέφαλος του Βορρά” έδειξε χαρακτήρα και μείωσε στους έξι πόντους (77-83), ενώ στην συνέχεια κατάφερε να υπερασπιστεί το +11 του αγώνα στην Τουρκία και να περάσει ως δεύτερος στα play in του BCL.

Τα δεκάλεπτα: 22-30, 44-49, 64-76

Δείτε τα στατιστικά εδώ