Αιώνιος θα είναι τελικά ο Τελικός του Σούπερ Καπ 2023, με τον Παναθηναϊκό να καμπτει την αντίσταση του ΠΑΟΚ στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του θεσμού με 77-64 χάρις σε ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και να κλείνει μια θέση για τον τελικό όπου περιμένει ήδη από το απόγευμα ο Ολυμπιακός. 

Στην 1η περίοδο, το ματς ήταν πολύ μοιρασμένο με την αστοχία του Παναθηναϊκού να μην του επιτρέπει να μπει όπως θα ήθελε στη βραδιά φτάνοντας στο πρώτο του προβάδισμα στο 4′ με καλάθι του Lessort που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για άλλη μια φορά. Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε πολλά όμως από το αντίπαλο δέος του, τον McNeace, ο οποίος έκλεψε από νωρίς την παράσταση με 9 πόντους αλλά και δύο ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο. Από πλευράς ΠΑΟ οι Lessort εκτελεστικά (8 πόντοι) και Σλούκας (6 ασίστ) κινούσαν τα νήματα.

Η τεράστια δυστοκία των δύο αντιπάλων συνέχισε να λαμβάνει χώρα και στο δεύτερο δεκάλεπτο (6-23 σουτ, 0-7 τρίποντα, 8 λάθη αθροιστικά), κάτι που έκανε καλό στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Τακιανου εκμεταλλευτηκε το μέτριο rotation του ΠΑΟ και έβαλε δύσκολα στους πράσινους όντας διαρκώς σε απόσταση καλαθιού κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που είχε μονάχα μια αιχμή δόρατος, τον Lessort των 14 πόντων με πολλά κερδισμένα φάουλ ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή που δεν πήρε τίποτα από κανέναν άλλο. Ο εξαιρετικός τον τελευταίο καιρό Guy όμως με ένα τρίποντο μαχαιριά στην εκπνοή του πρώτου μέρους θα έδινε αέρα 5 πόντων στους πράσινους πριν την ανάπαυλα.

Μετά την ανάπαυλα ωστόσο, αλλά και μετά από τα πρώτα πέντε περίπου λεπτά, ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει πολλές λύσεις από πολλά πρόσωπα και με τους Guy και Vildoza να μπαίνουν στην εξίσωση μαζί με τους Lessort και Σλούκα ξεκίνησε να ξεφεύγει στον πίνακα του σκορ για τα καλά. Όπλο του ΠΑΟ επίσης ήταν και η τρομερή του άμυνα σε συνδυασμό με τις μέτριες επιλογές του ΠΑΟΚ που επέτρεψαν ένα μεγάλο 0-18 σερί μέχρι και το 31′, με τον Vildoza να βρίσκει δύο τρίποντα (το ένα στο φινάλε της 3ης περιόδου) και να σπρώχνει την ομάδα του στο +23 (45-68).

Ο Ergin Ataman έκανε ακραίο rotation στο τέταρτο δεκάλεπτο έχοντας παίκτες όπως οι Μωραΐτης, Αντετοκούνμπο, Grant και Grigonis στο γήπεδο, κάτι που έκανε εν τέλει καλό στον ΠΑΟΚ ο οποίος χωρίς άγχος πια πρόλαβε να μειώσει μέχρι και στους 12 πόντους (62-74) πριν ο Τούρκος τεχνικός περάσει στο γήπεδο τους βασικούς του συντελεστές σήμερα.

 

Τα Δεκάλεπτα: 18-22, 33-38, 45-65, 64-77

ΠΑΟΚ (Τακιανός): Φλάτεν (0/7 σουτ), Γκίλμορ 7, ΜακΝίς 19 (10 ριμπάουντ), Χάρισον 13 (1/6 τρίποντα), Τσιακμάς, Τσαϊρέλης 8, Φρίντρικσον 5, Μαργαρίτης 3 (1), Αρσενόπουλος 7 (1), Σωτηρίου, Μπελιάουσκας 2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 1, Βιλντόσα 11 (3), Γκάι 14 (4), Μωραΐτης, Σλούκας 7 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Σαμοντούροβ, Γκραντ 6, Λεσόρ 20 (7 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 4 (9 ριμπάουντ, 4 κοψίματα), Γκριγκόνις 3, Ερνανγκόμεθ 10 (2), Μαντζούκας