Σύρραξη στο παιχνίδι Kings – Rockets  με τους Garrison Mathews και Malik Monk να έχουν έντονη διαφωνία και να εμπλέκονται και συμπαίκτες τους, με αποτέλεσμα οι διαιτητές να αποβάλουν συνολικά 4 παίκτες.

Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου ο Garrison Mathews έκανε foul στον Monk, αφού του έκανε τζαρτζάρισμα σε μια διεκδίκηση της μπάλας. Ο Monk αντέδρασε και έδιωξε την μπάλα από τα χέρια του αντιπάλου του ο οποίος τότε κόλλησε το πρόσωπό του σε αυτόν. Η συνέχεια ήταν η… αναμενόμενη, με τους συμπαίκτες να σπεύδουν προς το μέρος τους, άλλοι για να τους χωρίσουν και άλλοι για να… βοηθήσουν.

Η γενικευμένη σύρραξη τελικά αποφεύχθηκε, αλλά όχι και οι αποβολές. Έτσι, οι δύο πρωταγωνιστές αποβλήθηκαν, με τους Tari Eason (Ρόκετς) και Chimezie Metu(Κινγκς) να ακολουθούν για την συμμετοχή τους. Μένει να φανεί αν το NBA θα διερευνήσει το θέμα προκειμένου να επιβάλλει μεγαλύτερες ποινές στους συμμετέχοντες του συμβάντος.

Δείτε το video.

Ωστόσο για τον Garrison Mathews δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετέχει σε διένεξη καθώς 2 μέρες πριν σε lay up του Keegan Murray τον χτύπησε άγαρμπα πάλι σε παιχνίδι με τους Kings.

Δείτε εδώ τη φάση.

Οι διαιτητές έδωσαν αντιαθλητικό foul αλλά ο Mike Brown τόνισε ότι ο παίκτης των Rockets περίμενε τον Keegan Murray να πηδήξει πριν το lay – up.

Οι 2 ομάδες θα ξανασυναντηθούν στις 6 και 8 Φεβρουαρίου στο Houston και μένει να φανεί αν και εκεί θα υπάρξει  εκ νέου ένταση.