Στην απολογιστική συνάντηση που είχαν ο Βαγγέλης Λιόλιος με τον Δημήτρη Ιτούδη αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, με το διαζύγιο να έρχεται έναν χρόνο πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του ομοσπονδιακού τεχνικού με την ΕΟΚ και να είναι “βελούδινο”. Ο 53χρονος τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της “Επίσημης Αγαπημένης” την άνοιξη του 2022 και την καθοδήγησε και στο φετινό Mundobasket, ενώ ήταν στον πάγκο της και σε ορισμένα παιχνίδια των Παραθύρων.

Ο λόγος που η Ομοσπονδία ήθελε να προχωρήσει σε αυτήν την αλλαγή, καθότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που υπήρχαν στο αγωνιστικό σκέλος (κυρίως στο περυσινό Eurobasket), την στιγμή που σημαντικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση έπαιξε κι η απόφαση πολλών διεθνών να απέχουν από τις υποχρεώσεις της Εθνικής μας το φετινό καλοκαίρι.

Ο κόουτς Ιτούδης είχε εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει στον πάγκο της χώρας μας, ωστόσο κατάλαβε ότι το κλίμα δεν ήταν το ιδανικό γι’ αυτόν κι έτσι πήρε την απόφαση να “καθίσει πάνω στο συμβόλαιό του” και να αποχωρήσει. Πλέον η “γαλανόλευκη” θα πορευτεί με άλλον προπονητή στο προσεχές κι ιδιαίτερα κομβικό Προολυμπιακό τουρνουά, με τον όνομα του Βασίλη Σπανούλη να παίζει πολύ δυνατά. Τέλος οι επίσημες ανακοινώσεις για την λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών αναμένονται το προσεχές διάστημα.