Αντίστροφα μετρά η Εθνική Ελλάδας και η ΕΟΚ καθώς αύριο θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των τεσσάρων προ-Ολυμπιακών Τουρνουά καθώς και οι χώρες που θα τα φιλοξενήσουν.

Στα γραφεία της FIBA στα περίχωρα της Γενεύης θα ανακοινωθούν οι χώρες που θα φιλοξενήσουν τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά με την Ελλάδα να είναι μία από τις υποψήφιες, ενώ θα γίνει και η κλήρωση των ομίλων. Το “παρών” θα δώσουν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο μάνατζερ της Εθνικής Ανδρών, Νίκος Ζήσης και ο γενικός διευθυντής της ΕΟΚ, Ντίνος Σβερκούνος.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο (27/11) στις 20.00 και στο τέλος της διαδρομής θα δοθούν τέσσερα εισιτήρια για το Παρίσι. Την πρόκριση διεκδικούν οι εξής ομάδες:

Ανγκόλα, Βραζιλία, Ακτή Ελεφαντοστού, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μεξικό, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Σλοβενία, Ισπανία, Μπαχάμες, Μπαχρέιν, Καμερούν, Κροατία, Πολωνία.

Οι 24 ομάδες έχουν χωριστεί σε έξι γκρουπ δυναμικότητας και η Ελλάδα βρίσκεται στο δεύτερο μαζί με τις Βραζιλία, Ιταλία και Πολωνία.

Δείτε τα γκρουπ δυναμικότητας:

Μπορείτε να δείτε τη κλήρωση ΕΔΩ: