Μια μόλις ημέρα μετά το αφιέρωμα του basketblog.gr στους ξένους παίκτες του φετινού πρωταθλήματος της Γ Εθνικής, ο Μανδραϊκός έδωσε συνέχεια στις μεταγραφές κοινοτικών αθλητών με την απόκτηση του -γεννημένου στη Βοσνία- Σέρβου Uros Aleksic!

Ο νεαρός “ψηλός” (19 ετών – 1.98 μέτρα – Power Forward) πέρασε τα τελευταία χρόνια με τα χρώματα της KK Star Novi Sad στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της πατρίδας του, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο πρόλαβε να εμφανιστεί σε 7 ματς και να μετρήσει συνολικά 3 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 λάθη και 5 φάουλ σε 36 λεπτά παρουσίας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“O Μανδραϊκός είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρώτη μεταγραφή ξένου παίκτη στην ιστορία του. Το όνομα αυτού: Uros Aleksic!

O γεννημένος στις 8 Ιανουαρίου του 2003 στην Βοσνία, Σέρβος πάουερ φόργουορντ, έχει ύψος 2.02μ και έχει χριστεί διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες των «πλάβι». Διακρίνεται για το εξαιρετικό του μακρινό σουτ, καθώς και για την ευχέρειά του στο ριμπάουντ και στην υψηλή αμυντική προσήλωση.

Ξεκίνησε το μπάσκετ από τη γεννέτηρά του περιοχή και συγκεκριμένα από την Swisslion Leotar Trebinje, στη συνέχεια έπαιξε στην Dinamik Beograd, για να έρθει το… άλμα στην KK Podgorica Bemax, ενώ την περασμένη χρονιά «έγραψε» τα πρώτα του χιλιόμετρα σαν άνδρας παίζοντας στη δεύτερη κατηγορία της Σερβίας (2MLS) με τη φανέλα της KK Star Novi Sad, διαπρέποντας παράλληλα με την ομάδα Κ19 του σωματείου του, όπου έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις κόντρα στα κορυφαία ταλέντα του σερβικού μπάσκετ.

Welcome Uros!!”.