Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την παρουσία των τριών αδελφών στην Εθνική μας ομάδα

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά και τα αδέλφια του Θανάσης και Κώστας, τα έδωσαν όλα με την Εθνική μας ομάδα αλλά δυστυχώς πάλι το μετάλλιο δεν ήρθε. Όμως επειδή πολλά ακούγονται για το αν ο Γιάννης μπορεί να κάνει στην Ευρώπη την διαφορά ή όχι η απάντηση είναι απλή. 

Ως φάνηκε κανείς από τους τρεις κορυφαίους Ευρωπαίους αλλά και γενικότερα,πάικτες του ΝΒΑ (Γιάννης, Ντόνσιτς, Τζόκιτς) δεν έκαναν την διαφορά. Ο Γιάννης που δεν έχει το μακρινό σουτ, πιο ώριμος από ποτέ, δεν είχε σοβαρό πρόβλημα αυτή την φορά στις κλειστές άμυνες καθώς έχει τελειοποιήσει σε όλους τους άλλους τομείς το παιχνίδι του και φτιάχνει φάσεις και για τον ίδιο. Ο Γιάννης τα έδωσε όλα, έδωσε και την ψυχή του για την Εθνική ομάδα όπως και τα αδέλφια του και αποτελούν πρότυπο καθώς πρώτοι τραγουδούσαν και τον Εθνικό μας ύμνο στις παρουσιάσεις.

Και ειδικά όταν μιλάμε για τον Γιάννη που θα μπορούσε να κάνει τις διακοπές του στην Καραϊβική ή ερχόμενος εδώ να φυλάγεται για πιθανό τραυματισμό. Ακόμα και τα άλλα αδέλφια του όμως, αν και ο Κώστας δεν προσέφερε στο Ευρωμπάσκετ λόγω τραυματισμού, τα έδωσαν όλα και ήταν φανερό και γι’ αυτό είναι πρότυπα. Ο Θανάσης μάλιστα για μένα έπρεπε να παίξει περισσότερο.

Όπως και να έχει και με την αθλητικότητα που έχουν τα παιδιά αυτά έχουν μπροστά τους πολλά χρόνια στην Εθνική μας με πρώτο το Μουντομπάσκετ του χρόνου με το καλό. Και θα πρέπει η ομάδα μας και ο κάθε προπονητής να εκμεταλλευθεί την παρουσία τους αλλά και το καλό τους κλίμα καθώς σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις σε άλλες χώρες βασικά, όχι ντίβες δεν είναι και ειδικά ο Γιάννης με την αξία που έχει, αλλά πρώτοι στο καθήκον και στο να τιμήσουν το εθνόσημο.

Και αγωνιστικά τα έδωσαν όλα και ο Γιάννης ειδικά έκανε ένα εξαιρετικό Ευρωμπάσκετ. Στα κρίσιμα όμως δεν είχε βοήθειες και το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και όχι τένις.