Η Barcelona ήταν πολύ καλή στις περισσότερες στιγμές του αγώνα και σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα που έδειξε στα τελευταία του λεπτά κατάφερε να επικρατήσει σε ακόμη ένα Clasico επί της Real Madrid (78-87′). Με αυτόν τον τρόπο οι Καταλανοί έπιασαν στο 11-3 τους “αντιπάλους” τους, με συνέπεια να κάνουν ένα τεράστιο βήμα κορυφής στο ισπανικό πρωτάθλημα. Για τους νικητές την διαφορά έκανε το δίδυμο Laprovitolla – Higgins με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα, την ώρα που από τους ηττημένους διακρίθηκε ο Tavares με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ και ο Yabusele προσπάθησε με 14 πόντους και πέντε “σκουπίδια”.

Οι Καταλανοί ήταν ανώτεροι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και επέβαλαν τον ρυθμό τους, με συνέπεια να πάρουν πλεονέκτημα πέντε πόντων (7-12). Στην συνέχεια η αναμέτρηση έγινε πολύ ισορροπημένη, με τους δύο “μονομάχους” να εναλλάσσονται να είναι πολύ αποτελεσματικοί στο μπροστά μέρος του παρκέ και τους φιλοξενούμενους να κλείνουν την πρώτη περίοδο στο +2 (26-28). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει, ενώ το σκηνικό του αγώνα άλλαξε, αφού δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στις άμυνες, κάτι το οποίο το σύνολο του Mateo το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια προηγούμενη (44-42).

Το συγκρότημα του Jasikevicius παρά την μουδιασμένη δεύτερη περίοδο ήθελε να πάρει εκ νέου το πάνω χέρι του αγώνα και αποσπάστηκε με πέντε πόντους (44-49), όμως οι “Μερένγκες” αντέδρασαν άμεσα και μπήκαν στην πρωτοπορία (57-52). Πάντως η Barcelona ήταν αυτή που είπε την τελευταία λέξη και με ένα σερί 0-10 μπήκε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 5 πόντων (57-62). Oι Μαδριλένοι δεν έμειναν με “σταυρωμένα τα χέρια” στο ξέσπασμα των Καταλανών κι ισοφάρισαν στους 62 πόντους, αλλά οι Blaugrana απάντησαν με την σειρά τους για το 62-68 και διεύρυναν το υπέρ τους προβάδισμα (69-77 στο 36′). Παρά το γεγονός ότι το momentum ήταν στην πλευρά των φιλοξενούμενων η Real πλησίασε στους τέσσερις, όμως ένα μεγάλο τρίποντο του Higgins έγραψε το 73-82 και κλείδωσε το μεγάλο διπλό για την ομάδα του!

Τα δεκάλεπτα: 26-28, 44-42, 57-62, 78-87

Δείτε τα στατιστικά εδώ