Τεράστια υπόθεση για το Ελληνικό μπάσκετ! Όπως ανακοίνωσε η FIBA η Ελλάδα θα είναι η βασική διοργανώτρια του Ευρωμπάσκετ Γυναικών που θα διεξαχθεί το 2025 καθώς στη χώρα μας θα πραγματοποιηθούν όχι απλώς αγώνες ενός ομίλου της πρώτης φάσης αλλά ΟΛΕΣ οι αναμετρήσεις της τελικής φάσης. Πρόκειται για πολύ καλά νέα που ουσιαστικά αποδεικνύουν το βάρος που δείχνει η ΕΟΚ στο μπάσκετ γυναικών. Βεβαίως για να φτάσουμε ως εκεί θα προχωρήσει ένα στρατηγικό σχέδιο που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη του όλου εγχειρήματος, σε πολλά επίπεδα.

Η Ελλάδα είναι ταυτόσημη με το μπάσκετ και χρειάζεται μεγάλες διοργανώσεις ώστε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου. Είναι η δεύτερη φορά, μετά το 2003 που αναλαμβάνει η χώρα μας μια τέτοια διοργάνωση αλλά πλέον μιλάμε για σαφή ένδειξη προθέσεων ώστε σύντομα να κυλήσει το νερό στ’ αυλάκι. Παράλληλα είναι μια ενέργεια προώθησης του μπάσκετ Γυναικών αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πράγματα δε θα είναι τόσο απλά. Χρειάζεται σκληρή δουλειά αλλά οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας είναι βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουν.

Το γεγονός ότι άλλες τρεις ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες, η Γερμανία, η Ιταλία και η Τσεχία θα είναι συνδιοργανώτριες- αλλά στην Ελλάδα θα διεξαχθεί η τελική φάση- δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας αλλά και τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει η ΕΟΚ. Λιόλιος:

«Μεγάλη τιμή η ανάθεση, σπουδαία ευκαιρία για να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα οφέλη» Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Ευάγγελος Λιόλιος, αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή ανάληψη διοργάνωσης από τη χώρα μας. «Η συμμετοχή της Ελλάδας στη συνδιοργάνωση του Ευρωμπάσκετ γυναικών 2025, μαζί με άλλες ισχυρές Ομοσπονδίες της Ευρώπης και μάλιστα, με την κορύφωση που είναι η τελική φάση να διεξάγεται στη χώρα μας, είναι μια πολύ μεγάλη τιμή, αλλά και ένδειξη προθέσεων, Θεωρούμε ως διοίκηση ότι αποτελεί μια καθοριστική εξέλιξη για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα και ίσως η μεγάλη μας ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να προοδεύσει.

Είναι η δευτερη φορά, μετά από το 2003, που η Ομοσπονδία αναλαμβάνει τέτοια διοργάνωση όσον αφορά τις γυναίκες και δείχνει τη θέληση μας να ενισχύσουμε το μπάσκετ γυναικών και να το οδηγήσουμε στο επόμενο επίπεδο, καθώς και το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για την ουσιαστική ανάπτυξη του αθλήματος. Η επόμενη διετία μέχρι τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ θα είναι προσαρμοσμένη, όσον αφορά την ΕΟΚ, σε ενέργειες προώθησης και αναβάθμισης του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και επίπονος. Οι στόχοι θα είναι υψηλοί. Θέλει πολύ καλή οργάνωση και σωστή προετοιμασία έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα οφέλη που πρέπει να προκύψουν από αυτή τη διοργάνωση».