Ο Σωτήρης Γεωργίου καταπιάνεται με το Ευρωμπάσκετ αν και νωρίς καθώς μελετούσε το πρόγραμμα

Εντάξει θα μου πείτε μα έχουμε Σερβία αύριο και προκριματικά και σημαντικά μάλιστα για το Μουντομπάσκετ. Ναι οκ. Αλλά έχουμε και Ευρωμπάσκετ με αξιώσεις και ήδη οι στοιχηματικές μας χρίζουν και πρώτο φαβορί. Και εγώ μας έχω στα φαβορί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι, εκεί που πάντα κολλάμε, εκεί που πάντα μας πιάνει το άγχος και η αστοχία έλλειψη ενός σουτέρ.

Φέτος έχουμε τον Γιάννη στην καλύτερη φάση της καριέρας του όμως, έχουμε σουτέρ(Ντόρσεϊ)και τον κορυφαίο προπονητή που μπορούσαμε να έχουμε εγχώρια. Παρόλα αυτά η Ελλάδα θεωρώ ότι θα πάει εύκολα στην οκτάδα και μετά έχει ένα ματς που θα κρίνει την επιστροφή μας στα μετάλλια από το 2009. Και δεν θα είναι εύκολο. Καθώς λογικά θα διασταυρώσουμε με μια ομάδα από τον όμιλο της φωτιάς. Δηλαδή με μια εκ των Λιθουανία, Γαλλία ,Σλοβενία.

Και οι δύο τελευταίες είναι στα φαβορί για μετάλλιο μαζί με την Σερβία και εμάς. Η Γαλλία πάντως δεν τρομάζει αλλά είναι μια σπουδαία ομάδα πολύ αθλητική και ευτυχώς είμαστε και εμείς! Η Σλοβενία έχει το καλύτερο περιφερειακό δίδυμο της διοργάνωσης με τον σούπερ Ντόνσιτς αλλά και τον μεγάλο ηλικιακά πλέον αλλά άκρως αποτελεσματικό με 15π στο ΝΒΑ Γκόραν Ντράγκιτς. Συνεπώς καυτή περιφέρεια αλλά εμείς καλύτεροι στην φροντ λάιν.

Και υπάρχει και η Λιθουανία με την μέτρια περιφέρεια αλλά την πολύ δυναμική φροντ λάιν από το ΝΒΑ με Σαμπόνις,Βαλανσούνας και Μπραζντέκις(“3”)! Και όλες δυνάμεις παραδοσιακές και πρόσφατες. Συνεπώς θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο χιαστί. Λογικά όπως πάνε οι διασταυρώσεις καθώς μπορεί να έχουμε και εκπλήξεις. Θα πει κανείς με υπάρχουν και εύκολα χιαστί; Νομίζω ότι αν πχ βρίσκαμε την Ισπανία ναι θα ήταν ευκολότερο, άνετα. Ακόμα και η Τουρκία ή η Ιταλία ή η Γερμανία. Τέλος πάντων. Έχω την αίσθηση ότι θα χρειαστεί να κάνουμε ένα μεγάλο ματς,το πρώτο μάλλον που θα χρειαστεί και θα είναι στο χιαστί των “8”με δύσκολο όμως αντίπαλο