Η Τουρκία επέστρεψε από το -21 (31-52) στο 21′, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την νίκη, καθότι στο τελευταίο δίλεπτο δεν ήταν αρκετά ψύχραιμη, αν κι είχε το momentum της αναμέτρησης μετά την τεράστια ανατροπή που πέτυχε. Έτσι το σύνολο του Ataman υποχώρησε στο 2-4 και βρίσκεται στην πέμπτη θέση του ομίλου της Εθνικής μας , άρα η πρόκριση στο Παγκόσμιο γίνεται πολύ δύσκολη.

Στην αντίπερα όχθη οι Σέρβοι ντούμπλαραν τις νίκες σε αυτήν την φάση των παραθύρων, καθώς μετά την δραματική επικράτηση επί της Ελλάδας, επιβλήθηκαν με παρόμοιο τρόπο κι επί των Τούρκων. Οι παίκτες του Pesic παρότι πήγαν να αυτοκτονήσουν, βρήκαν τις λύσεις στις ύστατες στιγμές του αγώνα, με συνέπεια να ανέβουν στο 3-3 και να φτάσουν το Βέλγιο στην τρίτη θέση, αποκτώντας παράλληλα τον πρώτο λόγο για τη πρόκριση στο Παγκόσμιο.

Κορυφαίος παίκτης για τους νικητές ήταν ο συνήθης ύποπτος Nikola Jokic, ο οποίος σημείωσε 24 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ, ενώ έβαλε το καλάθι που τελείωσε οριστικά τις ελπίδες των Τούρκων για θετικό αποτέλεσμα. Για τους Βαλκάνιους διακρίθηκαν επίσης οι clutch Guduric και Kalinic με 14 πόντους έκαστος, την στιγμή που ήταν διψήφιος κι ο Lucic με 11 πόντους. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Osman με 22 πόντους, με τον άσο των Cavaliers να ηγείται της ημιτελούς αντεπίθεσης της ομάδας τους. Δεύτερος σκόρερ ήταν ο Korkmaz με 18 πόντους, ενώ μυθική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Sengun με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Η Σερβία ήταν κυρίαρχη στο παρκέ του “Sinan Erden” από το ξεκίνημα και πήρε από τα πρώτα λεπτά πλεονέκτημα εννιά πόντων (7-16), ενώ με τον Jokic να κάνει πάρτι οι “πλαβί” ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο στο +15 (11-26). Οι Τούρκοι παρότι είχαν την υποστήριξη του κόσμου τους δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν σε απόσταση 15 πόντων τους αντιπάλους τους (23-38). Μάλιστα στο ημίχρονο οι παίκτες του Pesic μετά από τρομερό buzzer-beater του Kalinic έστειλαν την διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων (28-47), με τον Jokic να είναι πραγματικά ασταμάτητος, αφού είχε πετύχει 19 πόντους σε 11 λεπτά.

 

Σέρβοι διαμόρφωσαν στο 31-52 στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους, αλλά από εκεί και πέρα το συγκρότημα του Ataman ξεκίνησε μία αντεπίθεση μακράς διαρκείας και ένα επιμέρους της τάξης του 16-3 πλησίασε στους οκτώ πόντους (47-55), βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι. Oι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μερικώς στο comeback των γηπεδούχων και μπήκαν με προίκα 10 πόντων (55-65) στην τελική ευθεία του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι είδαν τους Σέρβους να ξεμακραίνουν, αλλά δεν τα παράτησαν και ξαναπλησίασαν άμεσα στους 4 πόντους (62-66), δείχνοντας πόσο πολύ θέλουν το ροζ φύλλο αγώνα. Η παρέα του Jokic διατηρούσε αγκομαχώντας το προβάδισμά της (65-71), αλλά ο Osman με έξι διαδοχικούς πόντους έφερε τον αγώνα στον απόλυτη ισορροπία (71-71) περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη του. Οι δύο “μονομάχοι” εξακολουθούσαν να είναι ισόπαλοι (72-72), αλλά ο Kalinic με ένα τεράστιο τρίποντο κι οι Guduric και Jokic διαμόρφωσαν το 72-79 στα 45” κι έδωσαν αυτό το μεγάλο διπλό στην ομάδα τους, το οποίο ήταν πιο δύσκολο από όσο αναμενόταν βάσει εξέλιξης του αγώνα.

Tα δεκάλεπτα: 11-26, 28-47, 55-65, 72-79

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ