Η Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη έχει σοκάρει ολόκληρη τη χώρα. Και αυτό γιατί αναρωτιέσαι πως είναι δυνατών να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις εν’ έτει 2023.

Έτσι λοιπόν, για το δραματικό αυτό γεγονός ορισμένες ομάδες των εθνικών πρωταθλημάτων εξέδωσαν ακοινώσεις που φυσικά εκφράζουν τα θερμά τους συλληπητήρια.

Ειδικότερα, η ΚΑΕ Παναθηναικός εκφράζει τη συμπαράσταση και τη βαθιά της θλίψη για αυτό το γεγονός:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη της για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους. Οι προσευχές όλων μας είναι με τους τραυματίες!”, ανέφερε η ανάρτηση».

Παράλληλα και η ΚΑΕ ΑΕΚ εκφράζει το συγκλονισμό και τη θλίψη της:

«Η οικογένεια της «Βασίλισσας» εκφράζει το συγκλονισμό και τη θλίψη της για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Προσευχόμαστε για τους τραυματίες. Δύναμη και κουράγιο σε όλους όσοι επιχειρούν/μάχονται για να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

Και η ΚΑΕ Ολυμπιακός με τη σειρά της εξέδωσε συλληπητήρια ανακοινωση:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει την βαθιά θλίψη της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, η σκέψη μας είναι μαζί τους. Οι προσευχές μας είναι με τους τραυματίες και τους οικείους τους».

Ακολούθηκε και η ΚΑΕ Προμηθέας:

«Ο Οργανισμός του Προμηθέα Πάτρας εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων. Σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι δίπλα στους τραυματίες και στις οικογένειες που θρηνούν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων».

Επιπλέον, η ΚΑΕ Ηρακλής κάνει λόγο για μαύρη μέρα με μια λιτή ανακοίνωση:

«Μαύρη μέρα ξημέρωσε για τη χώρα! Συλλυπητήρια στις οικογένειες και κουράγιο! Κρίμα και πάλι κρίμα…».

Ταυτόχρονα, η ομάδα της Μυκόνου έκανε λόγο για ανείπωτη τραγωδία

Ανακοινώσεις εξέδωσαν και ο Έσπερος Λαμίας, ο Ερμής Σχηματαρίου, ο Πανναξιακός, ο Χολαργός και ο Εργοτέλης.

Ενώ, την ίδια ώρα η ΕΟΚ με ανακοινωσή της έκανε λόγο για αναβολή των αγώνων από 1-3 Μαρτίου:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρακολουθεί συγκλονισμένη την ανείπωτη τραγωδία που εξελίχθηκε χθες το βράδυ. Δεν υπάρχουν λόγια που να εκφράζουν την οδύνη όλων μας για ότι συνέβη και για το χαμό τόσων αθώων συνανθρώπων μας. Μαζί με τα συλλυπητήρια, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη και συμμετοχής στο εθνικό πένθος, η ΕΟΚ ανακοινώνει την αναβολή όλων των αγώνων των Ελληνικών πρωταθλημάτων για το τριημερο 1-3 Μαρτίου».

Στον ίδιο δρομο και ο ΕΣΑΚΕ ο οποίος αναφέρει ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στις αναμετρήσεις της Basket League:

«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την οδύνη τους για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την συμπαράσταση τους στις οικογένειες των θυμάτων. Πριν την έναρξη των αναμετρήσεων της 17ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των αθώων ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο δυστύχημα σε μια ελάχιστη ένδειξη πένθους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΚΑ:

«Η Ε.Σ.Κ.Α εκφράζει τα βαθύτατη θλίψη της για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων. Ευχόμαστε οι τραυματίες να ξεπεράσουν κάθε κίνδυνο».

Λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν και η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση:

«Λυπηθήκαμε πολύ στο άκουσμα της είδησης του δυστυχήματος των τρένων στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στα θύματα και τις οικογένειές τους” ανέφερε η σχετική ανακοίνωση».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι δύο ομάδες της Τουκρίας, Fenerbache και Anadolu Efes:

https://twitter.com/AnadoluEfesSK/status/1630886440375648256?s=20

https://twitter.com/FBBasketbol/status/1630891178613719040?s=20