Ο Προμηθέας ήταν επιβλητικός στην πρεμιέρα του Eurocup και χάρις στην τρομερή του επιθετική λειτουργία (34/61 εντός πεδιάς) πέρασε σαν σίφουνας από την έδρας της πάντα υπολογίσιμης Trento (76-89), στέλνοντας μήνυμα ότι φέτος θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη σε αντίθεση με ότι έγινε την προηγούμενη διετία, στην οποία διάφορα προβλήματα του απέτρεψαν μία καλή πορεία στην διοργάνωση που συμμετέχει. Το συγκρότημα του Γιατρά μετά από το αρχικό πεντάλεπτο αφλογιστίας ανέβασε στροφές στην επίθεση και χάρις σε αυτήν κατάφερε να σημειώσει το παρθενικό του διπλό. Στον αντίποδα η Trento κυνηγούσε μονίμως το σκορ μετά το όγδοο λεπτό και μάλιστα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα καλούταν να ανατρέψει διψήφιες διαφορές, γνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο  μία πολύ δίκαιη ήττα.

Κορυφαίος για του νικητές ήταν ο Kulboka με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, την στιγμή που πρώτος σκόρερ ήταν ο Simpson με 22 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν κι ο Young με άλλους 20. Επιπλέον πολύ ουσιαστική εμφάνιση πραγματοποίησαν κι οι Τσαϊρέλης και Conditt με 10 και εννιά πόντους αντίστοιχα. Για τους ηττημένους πάλεψε ο Flaccadori με 14 πόντους, 6ριμπάουντ και επτά ασίστ, ενώ Crawford, Conti και Grazulis ακολούθησαν επίσης με 13,13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Οι Πατρινοί ήταν πολύ νευρικοί στο ξεκίνημα επιθετικά, παρόλα αυτά με τρίποντο του Kulboka κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 4-5.  Οι δύο ομάδες φυσιολογικά βρήκαν ρυθμό με τους γηπεδούχους να βολεύονται από αυτήν την κατάσταση και να παίρνουν τα ηνία του αγώνα με 13-9. O Kulboka με τον Young τιμώρησαν την ιταλική ομάδα έξω από την γραμμή των 6,75μ και διαμόρφωσαν το 13-15 υπέρ των Πατρινών, την στιγμή που το προβάδισμά τους διευρύνθηκε στο +7 (13-20) με το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Αχαιοί με μπροστάρη τον Conditt πήραν αέρα εννιά πόντων (15-24), αλλά το συγκρότημα του Μolin πλησίασε στους τέσσερις (20-24). Bέβαια το συγκρότημα του Γιατρά επέβαλε ξανά τον ρυθμό του και με καλάθι του Simpson πήρε για πρώτη φορά στον αγώνα διψήφιο πλεονέκτημα (22-32). Oι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να είναι οι πραγματικοί κυρίαρχοι στην αναμέτρηση και μάλιστα λίγο αργότερα πήραν απόσταση 16 πόντων (25-41), την στιγμή που έκλεισαν το ημίχρονο στο +14 (29-43).

Ο Προμηθέας συνέχισε να βρίσκει λύσεις επιθετικά και το προβάδισμά του ήταν σταθερά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 10 πόντων (34-47). Βέβαια η Trento δεν ήταν διατεθειμένη να τα παρατήσει από τόσο νωρίς και όντας εξαιρετική στο μπροστά μέρος του παρκέ πλησίασε στους οκτώ (41-49).  Oι Αχαιοί με όπλο την τρομερή τους επιθετική λειτουργία αποσπάστηκαν με 17 πόντους (45-62), εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη άμυνα των γηπεδούχων. Ο Simpson με ένα τρομερό τετράποντο αποκατέστησε το +17 υπέρ των Πατρινών, με τους γηπεδούχους να απαντούν με δύο δικά τους εύστοχα σουτ έξω από την περίμετρο και να μειώνουν στους 11 (55-66). Η αρμάδα του Γιατρά πάντως δεν είπε την τελευταία του λέξη και με buzzer -beater του Μουράτου διαμόρφωσε το 55-69.

Ο Μουράτος ήταν ο πρωταγωνιστής των τελευταίων λεπτών του αγώνα και με γκολ -φάουλ αποκατέστησε την διαφορά των 17 πόντων για την ομάδα του (55-72), αλλά οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό για τα καλά και την ψαλίδισαν στους 11 (61-72). Από εκεί κι έπειτα ο αγώνας ήταν “μία σου και μία μου”, με τους φιλοξενούμενους να συντηρούν ένα προβάδισμα 13-15 πόντων , που τους χάρισε ένα μεγάλο ροζ φύλλο αγώνα, το οποίο θα δώσει τους  βαθμολογικό και ψυχολογικό μπουστ στους Πατρινούς ενόψει της συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 29-43, 55-69, 76-89

Δείτε τα στατιστικά εδώ