Ο Προμηθέας κατάφερε να επιστρέψει από διψήφιες διαφορές και να ισοφαρίσει, εντούτοις στο τέταρτο δεκάλεπτο υπέκυψε στην ανωτερότητα της Turk Telekom και εν τέλει ηττήθηκε. Ουσιαστικοί οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο 11-4 και δείχνουν να κλειδώνουν μία θέση στην τετράδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι υποχώρησαν στο 9-6 και συνεχίζουν να παλεύουν για την είσοδό τους στην τετράδα. Από την πλευρά του συγκροτήματος του Can ξεχώρισε ο Bouteile με 21 πόντους και επτά ριμπάουντ, την στιγμή που εξαιρετικός ήταν και ο Grant με 19 πόντους με έξι ασίστ. Στον αντίποδα τρομερό ματς έκανε ο Kulboka με 23 πόντους, 7/11 τρίποντα και πέντε ριμπάουντ, ενώ τον συνεπικούρησαν ο Cowan με 19 πόντους και έξι τελικές πάσες και ο Thomasson με 17 πόντους.

Οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους σε άμυνα κι επίθεση από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα, με αποτέλεσμα να πάρουν πλεονέκτημα επτά πόντων (9-2). Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη χειρότερα για τους Πατρινούς, οι οποίοι βρέθηκαν στο -13 (17-4), ωστόσο σταδιακά έβγαλαν σφυγμό και με μπροστάρη τον Thomasson πλησίασαν στους έξι (20-14), την στιγμή που έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -8 (25-17).

Μάλιστα η δεύτερη περίοδος εκκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενου, που με πέντε πόντους του Kulboka έγιναν ακόμη πιο απειλητικοί (26-22). Κάπου εκεί το σύνολο του Χριστόπουλου “κόλλησε” επιθετικά κι αντιμετώπισε πολλά ζητήματα στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα να δεχτεί ένα επιμέρους 15-2 και να δει τους Τούρκους να αποσπώνται με 17 πόντους (41-24). Το τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους ανήκε πάντως στην ελληνική ομάδα, που κατάφερε να περιορίσει έστω κι ελαφρώς την ζημιά (50-38).

O Κulboka είχε πάρει για τα καλά το όπλο του από την περίμετρο και με τρία τρίποντα έβαλε δυναμικά στην εξίσωση του αγώνα την ομάδα του (54-49), την ώρα που με καλάθι του Conditt ο Προμηθέας πραγματοποίησε το απόλυτο comeback και έφερε το παιχνίδι στα ίσα (56-56). Βέβαια, η Turk Telekom μπόρεσε να ανασυνταχθεί ελαφρώς και πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με “βραχεία κεφαλή” δύο πόντων (60-58), ενώ κράτησε τους Αχαιούς για τρία λεπτά χωρίς καλάθι και πήρε αέρα επτά πόντων (65-58). Μάλιστα τα πράγματα έγιναν προσωρινά ακόμη χειρότερα για τους “πορτοκαλί” και βρέθηκε να χάνει εκ νέου με εννιά πόντους (73-64), αλλά παρέμειναν ζωντανοί στην διεκδίκηση της νίκης (73-68). Τέλος, οι γηπεδούχοι έδειχναν πως είχαν περισσότερες δυνάμεις και πήραν διαφορά 12 πόντων (81-69) στα 90”, με συνέπεια να καθαρίσουν την υπόθεση – νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 50-38, 60-58

Δείτε τα στατιστικά εδώ