Μετά και την ολοκλήρωση της 21ης στροφής του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στους ομίλους του Νότου και του Βορρά, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τους κορυφαίους (5 παίκτες και ένας προπονητής) της εβδομάδας αυτής της σεζόν 2022-2023.

Στο τέλος του άρθρου μπορεί το αναγνωστικό κοινό να ψηφίσει τους δικούς του MVPs της εν λόγω στροφής.

 

1. Στέφαν Τζόρτζεβιτς – Έσπερος Λαμίας

Ο Έσπερος ήταν ο μεγάλος νικητής του απόλυτου ντέρμπι κορυφής και τετράδας στον 3ο όμιλο της λίγκας, με την ομάδα της Λαμίας να αλώνει την Λευκάδα και την έδρα της Δόξας μετά από 45 λεπτά στην παράταση -με κύριο πρωταγωνιστή για άλλη μια φορά τον Στέφαν Τζόρτζεβιτς.

Ο Σέρβος «ψηλός» ήταν ασταμάτητος ξανά για λογαριασμό των φιλοξενούμενων και κάνοντας ό,τι ήθελε με 29 πόντους -οι 26 εκ των οποίων έλαβαν χώρα στη ρακέτα και από τη γραμμή των βολών- οδήγησε τον Έσπερο σε ένα τεράστιο διπλό που κλειδώνει εν ολίγοις την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του εν λόγω γκρουπ.

2. Νίκος Μποχωρίδης – ΟΦΗ

Αν και μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα έκανε συνολικά ένα μεγάλο ματς όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του μετρώντας 20 πόντους μαζί με δύο εύστοχα σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά το φινάλε ήταν ακόμα πιο μοναδικό για τον Νίκο Μποχωρίδη και τον ΟΦΗ.

Ουσιαστικά, ο έμπειρος γκαρντ και ένας από τους καλύτερους σκόρερ της θέσης του στο πρωτάθλημα κέρδισε φάουλ στην ύστατη επίθεση των Κρητικών στο ντέρμπι με την ΑΕΝΚ στην Νέα Κηφισιά και με 2/2 από τη γραμμή των βολών σφράγισε ένα μεγάλο διπλό για τους φιλοξενούμενους με άρωμα παραμονής.

3. Παναγιώτης Τσιουμπρής – Ένωση Ιλίου

Με την κατάσταση στη μάχη για την αποφυγή των Playouts και του υποβιβασμού να είναι πέρα για πέρα έντονη στον 1ο όμιλο της Β Εθνικής, η διπλή νίκη της Ένωσης Ιλίου επί του ΝΕΟΛ αυτό το Σάββατο είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο ειδικά για την ομάδα του κόουτς Πανούλια όσο και για την τελική κατάταξη μια αγωνιστική πριν το φινάλε της σεζόν γενικότερα.

Ο κύριος επιθετικός άξονας που δημιούργησε από την αρχή μέχρι και το τέλος πάρα πολλά προβλήματα στους φιλοξενούμενους δεν ήταν άλλος από τον Παναγιώτη Τσιουμπρή, ο οποίος με 25 πόντους και τρία εύστοχα τρίποντα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να σπρώξει την Ένωση στο 2/2 κόντρα στο ΝΕΟΛ.

4. Λευτέρης Λιοτόπουλος – ΔΕΚΑ

Πρώτος σκόρερ του αγώνα με 15 πόντους. MVP του ντέρμπι. Ακόμα και αν δεν είναι καλά καλά ενήλικος ακόμα, ο Λευτέρης Λιοτόπουλος διανύει μια σεζόν ομαδικά και ατομικά που πολλοί μεγαλύτεροί του συνάδελφοι θα ζήλευαν, με τον νεαρό άσο να οδηγεί την ΔΕΚΑ σε μια τεράστιας σημασίας εκτός έδρας νίκη στο σπίτι του Ερμή Λαγκαδά στη μάχη που δίνει για την αποφυγή των Playouts.

Για την ακρίβεια, ο πρώτος σκόρερ του 5ου ομίλου της λίγκας πήρε το όπλο του στην τελευταία φάση όταν με το σκορ στο -1 για την Ακαδημία έτρεξε το γήπεδο και πετυχαίνοντας ένα πολύ δύσκολο καλάθι ακριβώς με την εκπνοή χάρισε στην ΔΕΚΑ τη νίκη με 64-63 στο φινάλε!

5. Ανδρέας Ψαρόπουλος – ΑΟ Πεύκης

Με τον Διαγόρα Ρόδου να χάνει την ίδια στιγμή στην έδρα του από τον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, ο ΑΟ Πεύκης γνώριζε πολύ καλά πως προκειμένου να έχει γόνιμες ελπίδες για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού από τον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος στη Γ Εθνική θα έπρεπε να κάμψει την αντίσταση του ΑΣΕ Δούκα στο ντέρμπι των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας.

Και με τον φύσει ηγέτη του κατά τη φετινή σεζόν Ανδρέα Ψαρόπουλο να κάνει ό,τι θέλει στην αντίπαλη ρακέτα με 21 πόντους συνολικά αλλά και 19 στο ζωγραφιστό ή τη γραμμή των βολών, η ομάδα του Γιάννη Παύλου έκανε το πρώτο βήμα για την παραμονή.

Προπονητής: Χάρης Φόρος – Τρίκαλα

-4 στην πρώτη περίοδο. -1 στο ημίχρονο. -7 στην τρίτη περίοδο. Τα πράγματα μόνο θετική έκβαση δεν έδειχναν πως θα μπορούσαν να έχουν για τα Τρίκαλα στα Γρεβενά και τον αγώνα κόντρα στον τοπικό και αισθητά βελτιωμένο εν έτει 2023 Πρωτέα, με τη μάχη για την είσοδο στην πρώτη τετράδα και την τελική κατάταξη στον 3ο όμιλο να έμοιαζε επικίνδυνη.

Ωστόσο, με τον Χάρη Φόρο από την άκρη του πάγκου να εμπνέει τους παίκτες τους διαρκώς και το φύσει ταλέντο μιας γεμάτης θεσσαλικής μηχανής, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 34 ολόκληρους πόντους στην 4η και τελευταία περίοδο με αποτέλεσμα να φύγουν αγκαλιά με ένα πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα που ενδέχεται να τους οδηγήσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Προφανώς, όλα όσα γράφτηκαν στις παραπάνω γραμμές είναι καθαρά η προσωπική άποψη του υπογράφων. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις (πατήστε στο link).

QuizMaker