Η Εθνική Παίδων έπειτα από την άνετη νίκη απέναντι στην πολύ ισχυρή Ισπανία, συνέχισε τις υπερηχητικές εμφανίσεις και ξεπέρασε με περισσή ευκολία το εμπόδιο της οικοδέσποινας Βόρειας Μακεδονίας. Έτσι το συγκρότημα του Βαγγέλη Ζιάγκου έκανε το 2/2 στον όμιλο κι έχει  εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο έπειτα από την νίκη των Ισπανών απέναντι στο Μαυροβούνιο. Μάλιστα παρότι μένει ένας αγώνας για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων,  η Εθνική μας έμαθε ότι  θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λετονίας (Τρίτη 16/8 17:30), για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Koρυφαίος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Φίλιππος Τσαχτσίρας, ο οποίος πραγματοποίησε double-double (12 πόντοι, 11 ριμπάουντ), ενώ εξαιρετικοί ήταν τόσο ο Στέλιος Μαραγκουδάκης όσο οι Λευτέρης Λιοτόπουλος και Νεοκλής Αβδάλας με 13, 11 και 11 πόντους αντίστοιχα. Για τους άστοχους ηττημένους (15/53 σουτ εντός παιδιάς) δεν υπήρξε κανείς παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων.

Η “γαλανόλευκη” βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-2 στο ξεκίνημα, ωστόσο πάτησε το πόδι στο γκάζι και με σερί 0-8 πήρε αέρα έξι πόντων (4-10). Η αμυντική προσέγγιση του συγκροτήματος του Ζιάγκου άγγιζε το άριστο και και με ένα νέο σερί της τάξης του 11-0 πήρε από πολύ νωρίς διψήφιο προβάδισμα (6-21). Μάλιστα το πλεονέκτημα της Ελλάδας διευρύνθηκε περαιτέρω μέχρι το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου (8-25), με συνέπεια οι διεθνείς μας να βρίσκονται σε θέση ισχύος από πολύ νωρίς στην αναμέτρηση.

Οι διοργανωτές προσπαθούσαν να απειλήσουν την Εθνικής μας, αλλά… μάταια. Συγκεκριμένα η “Επίσημη Αγαπημένη” διατηρούσε σε απόσταση είκοσι πόντων τους αντιπάλους της, άσχετα αν έπαιζε σε πιο χαμηλούς ρυθμούς σε σχέση με την πρώτη περίοδο. Έτσι οι παίκτες του Ζιάγκου πήγαν στα αποδυτήρια με στρογγυλή διαφορά (22-42) και πλέον έφερναν το ροζ φύλλο αγώνα και την πρωτιά ακόμη πιο κοντά στα μέτρα τους.

Η Ελλάδα είχε βάλει στην “μέγγενή” της την Βόρεια Μακεδονία, καθώς την κράτησε μόλις στον έναν πόντο σε πέντε λεπτά αγώνα στο δεύτερο μέρος. Με αυτόν τον τρόπο η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 26 πόντους (23-49), με τους γηπεδούχους να βγάζουν αντίδραση και να μειώνουν στους 17 πόντους (32-49), έπειτα από ένα σερί 9-0. Βέβαια η “Επίσημη Αγαπημένη” δεν επέστρεψε να συνεχιστεί το mini comeback των αντιπάλων της και ξαναέφτασε στο +25 (34-59).

Με τα πάντα να έχουν κριθεί οι δύο ομάδες είχαν ρίξει ταχύτητες και πλέον σκεφτόντουσαν περισσότερο τις επόμενες κρίσιμες υποχρεώσεις τους στην διοργάνωση. Παρόλα αυτά η Βόρεια Μακεδονία δεν μπορούσε να περιορίσει την έκταση της ήττας κι έτσι η Ελλάδα πήρε ακόμη μία άνετη νίκη, της οποίας η έκταση έφτασε σε επίπεδα των τριάντα πόντων.

Διαιτητές: Πάρλακ (Τουρκία), Τούκις (Λετονία), Ντόρι (Ιταλία)

Δεκάλεπτα: 8-25, 22-42, 34-59, 48-78

Ελλάδα (Ζιάγκος): Αβδάλας 11 (1), Μαραγκουδάκης 13 (1), Πατρίκης 7 (10ρ.), Ροζακέας 7, Σπάρταλης 4, Αμπόσι 7, Χαβούτσας 2, Επαμεινώνδας, Κομνιανίδης 2, Λιοτόπουλος 11 (1), Σοϊλεμετζίδης 2, Τσαχτσίρας 12 (1τρ, 11ρ.)

 

 

Τα δεκάλεπτα: 8-25, 22-42, 34-59, 48-78

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ