Μία άνετη νίκη κατάφερε να πάρει ο Άρης κόντρα στην Ντνίπρο με σκορ 88-61 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου του FIBA Europe Cup. Όμως την σπουδαία εμφάνιση των γηπεδούχων επισκίασε ο άσχημος τραυματισμός του Διαμαντή Σλαφτσάκη. Ο άσος του Άρη τραυματίστηκε στις αρχές της τέταρτης περιόδου στον αστράγαλο και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ.

Στο αγωνιστικό μέρος το σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλου πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι στη διοργάνωση και επικράτησε εύκολα κόντρα στην ουκρανική ομάδα. Ο Άρης παίζοντας καλή άμυνα κατάφερε να πάρει από νωρίς τη διαφορά, την οποία κράτησε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου και κατάφερε να προηγηθεί με 8 (13-5, 5’30”).Οι Θεσσαλονικείς παίζοντας φοβερή άμυνα και βρίσκοντας πολλές λύσεις επιθετικά έκλεισαν την πρώτη περίοδο με το σκορ να είναι 24-12. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα του (31-17, 16′). Ο Άρης δεν έχασε ούτε λεπτό τη συγκέντρωση του τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά κρατώντας τη Ντνίπρο σε χαμηλά νούμερα. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 43-26 υπέρ των γηπεδούχων.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά στους 20 πόντους από πολύ νωρίς (57-37, 24′). Οι “κίτρινοι” είχαν σε εξίσου καλή μέρα τον πάγκο τους, με όλους τους παίκτες που πήραν χρόνο συμμετοχής να βρίσκουν σκορ. Το τέλος της τρίτης περιόδου έκλεισε με το σκορ στο 75-52. Η τέταρτη και τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Το σύνολο του Αγγέλου συνέχισε την καλή δουλειά και κατάφερε να πάρει μία άνετη νίκη με σκορ 86-61 κόντρα στους Ουκρανούς.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 43-26, 75-52, 86-61