Final-8: Θα γίνει στο ΟΑΚΑ η διοργάνωση με Πρωθυπουργική παρέμβαση

Κανονικά στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί (30/9-4/10) το Final-8 του Basketball Champions League μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και την έγκριση κονδυλίου 178.640 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής
Final-8: Θα γίνει στο ΟΑΚΑ η διοργάνωση με Πρωθυπουργική παρέμβαση

Κανονικά στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί (30/9-4/10) το Final-8 του Basketball Champions League μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός έκανε παρέμβαση στο όλο ζήτημα μετά τον χαμό που είχε ξεσπάσει και ζήτησε από όλες τις εμπλεκόμενες κυβερνητικές και πολιτειακές αρχές να συνδράμουν και η Ελλάδα να διοργανώσει κανονικά το Final-8.

Από την άλλη, εγκρίθηκε επιτέλους σήμερα και από την Περιφέρεια Αττικής το κονδύλι 178.640 ευρώ που θα πάει στη διοργάνωση.

Σε ΔΣ που έγινε σήμερα (18/9) στην Περιφέρεια, το εν λόγω ποσό εγκρίθηκε μέσω ψηφοφορίας.

Το κονδύλι είχε τεθεί σε ψηφοφορία στο προηγούμενο ΔΣ, αλλά εκεί το αίτημα να δοθεί αυτό το ποσό (αλλά και 500 τεστ για τον κορονοϊό για τις ανάγκες της διοργάνωσης) είχε απορριφθεί με ψήφους 44-50.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης συγκάλεσε χθες έκτακτο ΔΣ για σήμερα και τελικά το κονδύλι ψηφίστηκε.

Έτσι η διορτγάνωση αναμένεται να γίνει κανονικά στην Αθήνα. Μοναδική σκιά είναι το θέμα της παρουσίας ή όχι κόσμου στις εξέδρες, κάτι που θα ξεκαθαρίσει το αμε΄σως επόμενο διάστημα και θα ειναι φυσικά σε συνάρτηση με την πορεία της εξάλωσης της πανδημίας.

Η θέση της παράταξης της Ρένας Δούρου: «Δύναμη Ζωής»

Η παράταξη της Ρένας Δούρου: «Δύναμη Ζωής» που ήταν που ήταν αντίθετη με την έγκριση του κονδυλίου και απείχε από την διαδικασία, εξήγησε τα αίτια της στάσης της αναφέροντας:

«Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για πολλοστή φορά υποβαθμίζει και απαξιώνει τη δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πλέον προσθέτει και επίδειξη καιροσκοπισμού, εμπαίζοντας τους οπαδούς ομάδων, αγνοώντας ότι οι εποχές που οι οπαδοί “μαντρώνονταν” έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η Δύναμη Ζωής ως Διοίκηση έχει αφήσει την αναμφισβήτητη σφραγίδα της στο χώρο του αθλητισμού με 140 έργα υποδομής, αξίας 217 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο συνεκτικής στρατηγικής για την βελτίωση, την ενίσχυση και την ανέγερση αθλητικών υποδομών.

Δυστυχώς η σημερινή Διοίκηση επιχειρεί να μετατρέψει τη δημοκρατική λήψη των αποφάσεων σε μικροκομματικό παίγνιο, με μεγάλους χαμένους τους πολίτες των 66 Δήμων της Αττικής.

Είναι φανερό ότι η σημερινή Περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι μπορεί να φέρνει από την... πίσω πόρτα (ήτοι: με έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς) ίδιο θέμα, με ίδια εισήγηση, το οποίο σε τακτική συνεδρίασή του απέρριψε το Περιφερειακό Συμβούλιο!

Είναι προφανές ότι η Διοίκηση εφαρμόζει τις δημοκρατικές διαδικασίες α λα καρτ: ψηφίζουμε μέχρι να μας βγουν οι αριθμοί!

Θυμίζουμε λοιπόν ότι:

Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί στην 16η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 09.09.2020 και το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε προχωρήσει στην καταψήφιση του (απόφαση 198/2020) με ψήφους 50 έναντι 44.

Ως “Δύναμη Ζωής” είχαμε καταψηφίσει, επισημαίνοντας ότι η σημερινή Διοίκηση επιδεικνύει έλλειμμα σαφούς στρατηγικής στα ζητήματα του αθλητισμού, τονίζοντας ότι:

• η Διοίκηση είχε το αίτημα από πλευράς της ΑΕΚ από τις 27.08.2020 και την σχετική επιστολή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη από τις 28.08.2020 ο οποίος ζητούσε να εξετάσουμε θετικά το θέμα στηρίζοντας οικονομικά την διοργάνωση.

• για μία ακόμη φορά δυστυχώς η Διοίκηση της Περιφέρειας εισήγαγε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως κάνει σε πάρα πολλά ζητήματα, ενώ θα μπορούσε να είχε εισαχθεί ως κανονικό θέμα ημερήσιας διάταξης της Συνεδρίασης. Το γεγονός αυτό μαρτυρά την έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού για την συμμετοχή της Περιφέρειας σε αθλητικά δρώμενα.

• η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν συγκαλεί δια ζώσης τις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου εδώ και μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ εισηγείται την συμμετοχή της Περιφέρειας στη διοργάνωση αυτή κατά την οποία θα λάβουν μέρος εκδηλώσεις με την συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων.

Για όλους αυτούς τους λόγους ως προς το κατεπείγον του θέματος της 18ης (Έκτακτης) Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ψηφίζουμε κατά.

Εάν το θέμα εγκριθεί για να συζητηθεί, απέχουμε της διαδικασίας συζήτησης της εισήγησης «Έγκριση σκοπιμότητας και κάλυψη της δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην ευρωπαϊκή διοργάνωση 2020 Basketball Champions League Final 8» από τη σημερινή 18.09.2020 18η (Έκτακτη) Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο