Trace N Chase (top)

Pitino: Ήταν απολαυστικός και έβγαλε ειδήσεις στο «Front Runners in Sports Management 3.0»

Ήταν απολαυστικός και έβγαλε ειδήσεις ο Rick Pitino, ο οποίος ήταν από τους βασικούς ομιλητές της πρώτης μέρας του web conference «Front Runners in Sports Management 3.0» που διοργανώνει η πολυβραβευμένη ActiveMedia Group μαζί με το Sports Management Society του Deree - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στις 21-22-23/1/2021
Pitino: Ήταν απολαυστικός και έβγαλε ειδήσεις στο «Front Runners in Sports Management 3.0»

Ο Rick Pitino, ήταν απολαυστικός και έβγαλε και ειδήσεις στο «Front Runners in Sports Management 3.0». Ο Αμερικανός τέως προπονητής του Παναθηναϊκού, ήταν από τους βασικούς ομιλητές της πρώτης μέρας του web conference «Front Runners in Sports Management 3.0» που διοργανώνει η πολυβραβευμένη ActiveMedia Group μαζί με το Sports Management Society του Deree - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στις 21-22-23/1/2021.

Ο Pitino μίλησε για το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική ομάδα, είπε ότι θέλει να πάρει τα ηνία, αλλά επισήμανε ότι αν αλλάξει η ηγεσία της ΕΟΚ και θέλει άλλον προπονητή, τότε είναι «οκ» με αυτό.

Ο Pitino μίλησε φυσικά και για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν έμεινε εκεί. Αναφέρθηκε στον τρόπο δουλειάς που γίνεται στο ελληνικό μπάσκετ, στον τρόπο δουλειάς που πρέπει να γίνεται στο άθλημα. Έκανε αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και στα γαλλικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αγοράζει την Orthez μαζί με τον παλαίμαχο σταρ του ΝΒΑ, Jamal Mashburn και τον τέως προπονητή των Knicks και τέως GM και κόουτς των Vancouver Grizzlies, Stu Jackson.

«Γιατί δεν δεν υπάρχει νέος Σπανούλης, νέος Διαμαντίδης, νέος Αλβέρτης»

Αρχικά ο Pitino είπε: «Όταν κοιτάζω νεαρούς Έλληνες παίκτες και αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχει νέος Σπανούλης, νέος Διαμαντίδης, νέος Αλβέρτης, αναρωτιέμαι αν είναι θέμα πάθους ή αν το μπάσκετ δεν είναι δημοφιλές. Τελικά είναι τα βασικά του αθλήματος. Αν τα διδάξεις, θα έχεις σπουδαίους σουτέρ, σπουδαίους πασέρ. Τα βασικά είναι πολύ σημαντικά στον αθλητισμό, αλλά και στις επιχειρήσεις».

«Στους Celtics απέτυχα για πρώτη φορά»

Για την αποτυχία στον μπάσκετ και την αποτυχία του στους Celtics: «Αν το 2021 φοβάσαι, θα αποτύχεις. Δεν είναι κακό να αποτυγχάνεις, πάντα έλεγα ότι η αποτυχία είναι κάτι καλό. Σε διδάσκει πως να γίνεις επιτυχημένος και κάποιες φορές όντως μπορεί να είναι σπουδαίο. Στους Celtics η ομάδα μου δεν πέτυχε τους στόχους της, δεν φτάσαμε εκεί που θέλαμε. Ήταν η πρώτη φορά που απέτυχα. Έψαξα τις αιτίες και είδα ότι δεν είχαμε αρκετό ταλέντο, αρκετά χρήματα, ήταν όμως όλα δικαιολογίες και οι δικαιολογίες είναι αδυναμία. Ήμουν και πρόεδρος, προσπαθούσα να σώσω χρήματα ενώ έπρεπε να ξοδεύω για να κερδίζουμε αγώνες. Σημασία έχει μόνο η νίκη. Έμαθα από την αποτυχία και βελτιώθηκα».

«Σε 2 χρόνια ο Αντετοκούνμπο δεν θα έχει καμία αδυναμία»

Για τον Αντετοκούνμπο, την δουλειά που κάνει πάνω στις αδυναμίες του και την δουλειά που πρέπει να κάνουν όλοι πάνω στα «μείον» τους είπε: «Βλέπουμε με την περίπτωση του Αντετοκούνμπο ότι ο χειρισμός του είναι καλύτερος, το σουτ του είναι καλύτερο και σε δύο χρόνια πιθανότατα δεν θα έχει κάποια αδυναμία επειδή συνεχώς δουλεύει. Αν είσαι επιτυχημένος, προσπάθησε να είσαι δημιουργικός για να γίνεις ακόμη καλύτερος».

«Ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, ο Καλάθης, ο Μήτογλου, και το ελληνικό μπάσκετ»

Για κάποιους από τους Έλληνες παίκτες που γνώρισε και ξεχώρισε ανέφερε: «Οι Έλληνες έχουν σπουδαία συμπεριφορά, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, ο Καλάθης, ο Μήτογλου, είναι υπέροχοι άνθρωποι. Γνώρισα τους γονείς τους, είναι ταπεινοί άνθρωποι. Ανησυχώ για τις επόμενες γενιές, γιατί δεν βλέπω πολλά ταλέντα. Η αδυναμία του ελληνικού μπάσκετ είναι ότι πολλοί ατζέντηδες λένε στους παίκτες τους ότι είναι καλύτεροι απ' όσο νομίζουν. Οι νεαροί νομίζουν ότι είναι κάτι που δεν είναι. Σπανούλης και Διαμαντίδης δεν είχαν αυτό το πρόβλημα, τα κατάφεραν με τον παραδοσιακό τρόπο, το κέρδισαν με την δουλειά τους.

«Εντυπωσιάστηκα από τον Προμηθέα»

Για το ελληνικό μπάσκετ, την Ελλάδα, αλλά και την οργάνωση του Προμηθέα και τις εγκαταστάσεις του συλλόγου της Πάτρας είπε: «Μου αρέσει το ελληνικό μπάσκετ, αλλά χρειάζεται αναβάθμιση μόλις η οικονομία ανακάμψει. Πρέπει οι εγκαταστάσεις να βελτιωθούν. Ο Παρθενώνας θα υπάρχει, θα στέκεται για πάντα, όμως τα γήπεδα πρέπει να γίνουν μοντέρνα, όταν ο κορονοϊός περάσει στην ιστορία. Εντυπωσιάστηκα πολύ από τους ανθρώπους του Προμηθέα, είχαν εγκαταστάσεις για να ζουν οι αθλητές και σπουδαίο προπονητήριο. Έχουν όραμα, πρέπει να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις».

«Θέλαμε να αγοράσουμε ελληνική ομάδα»

O Pitino μίλησε για την απόφασή του να αγοράσει την Orthez και αποκάλυψε εκεί ότι ήθελε να πάρει ελληνική ομάδα, αλλά δεν υπήρχε καμία διαθέσιμη: «Προσπαθήσαμε να αγοράσουμε μια ελληνική ομάδα, όμως δεν υπήρχε κάποια αυτή τη στιγμή διαθέσιμη! Κοιτάξαμε στη Γαλλία, υπήρχε μια ιστορική ομάδα με παράδοση και βρισκόμαστε σε διαδικασία αυτή τη στιγμή. Εγώ θα είμαι ο άνθρωπος που θα δίνει μπασκετικές συμβουλές, υπάρχουν σπουδαίες ιδέες αλλά εγώ θα δω πως θα βελτιώσουμε το ταλέντο του συλλόγου. Εγώ θα δίνω συμβουλές, θέλαμε να βρούμε έναν σύλλογο με παράδοση, κοιτάξαμε στη Euroleague και στο Λονδίνο, όμως η Euroleague χρειάζεται μάλλον ακόμα μία ομάδα στη Γαλλία. Κοιτάξαμε πολλούς παράγοντες».

Για την Εθνική ομάδα ανέφερε: «Είχαμε συζητήσεις με τους προπονητές και με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, 3-4 συζητήσεις. Ξέρω ότι θα υπάρξουν εκλογές σε λίγους μήνες. Από την πρώτη μέρα είπα ότι θα είμαι χαρούμενος να βοηθήσω την ελληνική ομάδα να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το έκανα για την αγάπη μου για την χώρα. Αν όμως η νέα ηγεσία δεν με θέλει, θα είμαι οκ με αυτό. Εχω πολλά πράγματα να κάνω και αν υπάρξει αλλαγή, αν θέλουν κάποιον άλλον προπονητή, θα είμαι εντάξει».

«Θα έρθω στην Ελλάδα στα μέσα Απριλίου»

Ο Rick Pitino τόνισε επίσης ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα στα μέσα Απριλίου για να δει και παίκτες για την Εθνική (αν τελικά αναβάλει την ομάδα): «Εχω πολλούς ανθρώπους γύρω μου, κάθε ηγέτης πρέπει να έχει γύρω του ανθρώπους που είναι πιο έξυπνοι από εκείνον. Ακόμα και στο μπάσκετ, δεν θέλω ανθρώπους να μου λένε "ναι, έχεις δίκιο". Θέλω να έχω άτομα που θα κάνουν τη δουλειά. Το πλάνο μου είναι να έρθω στα μέσα Απριλίου στην Ελλάδα, να παρακολουθήσω τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τους παίκτες που θα μπορούν να παίξουν στην Εθνική Ελλάδας, να δω τον Dorsey της Μακάμπι. Δεν θα έχω πολύ χρόνο, μόλις δύο εβδομάδες προετοιμασίας. Ο Ολυμπιακός θα έχει τελειώσει νωρίτερα επειδή δεν παίζει στην Α1. Πρέπει να βρω παίκτες που θα ταιριάξουν, το καλό με τους Έλληνες είναι ότι έχουν τρομερή εμπειρία από το FIBA basketball και προφανώς θα είναι πολύ ανταγωνιστικοί στο προολυμπιακό τουρνουά».

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου: https://bit.ly/3o3daet

Δείτε εδώ τα βιογραφικά των ομιλητών: https://bit.ly/2LDBDKn

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο