LUAVI header ad

Vatutin: «Η Ρωσία δεν θα αντέξει και την κατάρρευση του ρουβλιού και την πανδημία»

Το μακροχρόνιο οικονομικό πρόβλημα που δημιουργείται εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, ανέλυσε ο ισχυρός άνδρας της CSKA, Andrey Vatutin.
Vatutin: «Η Ρωσία δεν θα αντέξει και την κατάρρευση του ρουβλιού και την πανδημία»

Η πανδημία του Covid-19 έχει σταματήσει τα πάντα και φυσικά οι συνέπειες είναι πολλές. Τα λόγια του ισχυρού άνδρα της "Ρωσικής Αρκούδας", Andrey Vatutin στο news.ru, ουσιαστικά προετοιμάζουν το έδαφος για την αρκετά διαφοροποιημένη κατάσταση της επόμενης ημέρας. 

Αναλυτικά όσα ανέφερε αρχικά ο Andrey Vatutin:

«Οι απώλειες της παγκόσμιας οικονομίας εν γένει και ειδικότερα της αθλητικής βιομηχανίας θα είναι τεράστιες. Σε όλες τις εταιρείες σταμάτησε η εισροή μετρητών. Οι ομάδες δεν έχουν έσοδα, υπάρχουν μόνο κολοσσιαίες υποχρεώσεις προς τους παίκτες και τους χορηγούς που είναι αδύνατον να εκπληρωθούν. Την ίδια στιγμή αυτές οι απώλειες είναι αρκετά δύσκολο να μετρηθούν σε εκατομμύρια ή ποσοστό. Πρόσφατα διάβασα ότι η απώλεια δύο ραδιοτηλεοπτικών φορέων της αγγλικής Premier League σε περίπτωση ακύρωσης του πρωταθλήματος θα είναι περίπου στα 1,2 δισεκατομμύρια λίρες. Αλλά αν στη δυτική Ευρώπη, αργά ή γρήγορα, με διαφορετικά πια συμβόλαια και έσοδα κλπ, ο κλάδος θα μπορέσει να βγει από το τέλμα και πάλι και υπάρχουν πολλές πιθανότητες επανέναρξης, στη Ρωσία τα προβλήματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Το δυτικό μοντέλο βασίζεται ουσιαστικά στις επιχειρήσεις, τα παιχνίδια και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις θα ξεκινήσουν, οι φίλαθλοι θα πάνε στα γήπεδα, η οικονομία θα πάρει μπρος. Στη Ρωσία, η κατάρρευση του ρουβλιού έχει προστεθεί στην πανδημία του κορωνοϊού. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω να μπορέσει ο αθλητισμός στη χώρα μας να αντέξει αυτό το διπλό χτύπημα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να διορθωθεί η κατάσταση. Ο εγχώριος αθλητισμός είναι επιδοτούμενος, ελεγχόμενος όχι από φυσικούς μηχανισμούς του εμπορίου, αλλά από τις φιλοδοξίες των ιδιοκτητών των ομάδων, όποιοι κι αν είναι αυτοί, εταιρείες ή επιχειρηματίες. Τα έσοδα από τα εισιτήρια, τις πωλήσεις της μπουτίκ και τα τηλεοπτικά δεν θα καλύψουν ούτε το μισό του προϋπολογισμού του συλλόγου, οπότε θα πρέπει πρώτα να περιμένετε μια γενική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και μόνο τότε τα χρήματα από τις χορηγίες θα επιστρέψουν στο άθλημα. Εν τω μεταξύ, η κρίση έχει επηρεάσει σχεδόν όλους. Η μεγάλη πλειοψηφία των εταιρειών έχει μπει σε καθεστώς οικονομίας και κατά πρώτο λόγο κόπηκε το μπάτζετ για τις διαφημίσεις. Νομίζω ότι οι συνέπειες θα είναι αισθητές τουλάχιστον για δύο ή και τρεις σεζόν».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο