Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο έδωσε για τα καλά τα διαπιστευτήριά του στην Ισπανία. Ο βενιαμίν της οικογένειας Αντετοκούνμπο, έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με την ομάδα Νέων της Murcia στην 4η κατηγορία της Ισπανίας.

Ο 19χρονος φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι της Murcia με την Carolinas και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 93-69 επί της αντιπάλου της.

Τα στατιστικά του τα λένε όλα. Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο πέτυχε 28 πόντους με 6/9 τρίποντα, 2/3 δίποντα και 6/8 βολές. Πήρε ακόμα 6 ριμπάουντ και έφτασε τους 26 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο «μικρός» Αντετοκούνμπο είχε στις ΗΠΑ μετά τον ερχομό του αδελφού του Γιάννη στο ΝΒΑ και ζούσε εκεί με την οικογένειά του.

Φοιτούσε και έπαιξε μπάσκετ στο Λύκειο Dominican του Whitefish Bay του Wisconsin.

Όλοι περίμεναν να πάει σε Κολέγιο και να παίξει στο NCAA. Το καλοκαίρι, όμως, ο 19χρονος παίκτης πήρε μια απόφαση ζωής. Αποφάσισε να μην πάει σε Κολέγιο και να μην παίξει στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα και να έρθει στην Ευρώπη για να παίξει μπάσκετ και να «ψηθεί».

Η ισπανική Murcia που τον θεωρεί σπουδαίο ταλέντο έσπευσε να τον αποκτήσει.

Ο «μικρός» Αντετοκούνμπο δεν έχει παίξει ακόμα με την πρώτη ομάδα στην ACB. Είναι μέλος της ομάδας των Νέων του συλλόγου και θα παίζει εκεί, μέχρι να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο και να προωθηθεί φυσικά στην πρώτη ομάδα.