Το είπαν όλες οι πληροφορίες. Όλες, μα όλες συμφωνούσαν. Η περίφημη τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Α2, στην οποία οι σύλλογοι αποφάσισαν να ζητήσουν από την ΕΟΚ να μπει οριστικό «λουκέτο» στο πρωτάθλημα, έγινε μετά από ιδέα της Καρδίτσας.

Και μεταξύ μας πολύ καλά έκανε η ομάδα αυτή, καθώς τα οικονομικά προβλήματα που έχει επιφέρει το τσουνάμι του κορονοϊού πνίγουν τις ομάδες και η συνέχιση της σεζόν θα τις έκανε να «ματώσουν» κι άλλο οικονομικά και δεν το αντέχουν.

Το θέμα δεν είναι αυτό, όμως. Είναι ότι η Καρδίτσα πάντα φέρνει συνειρμικά στο μυαλό τον Γιάννη Μπουρούση.

Ο Έλληνας σέντερ είναι πάντα δίπλα στην ομάδα της γενέτειράς του. Στέκεται συνέχεια δίπλα στον σύλλογο, τον βοηθάει με κάθε τρόπο.

Πάμε λοιπόν, σε αυτό που είπαμε περί… συνειρμού. Ενας συνειρμός μάλιστα, που ίσως να δείχνει πολλά και για την επόμενη μέρα της ΕΟΚ.

Είναι γνωστό ότι η Ομοσπονδία είδε με πολύ καλό μάτι την κίνηση των ομάδων. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η μόνη λύση ήταν να μην συνεχιστεί η σεζόν, αλλιώς ελλόχευε ο κίνδυνος να ακούγονταν «κανονιές» από πολλές ομάδες, που τα ταμεία τους είναι «μείον».

Να μην πούμε ότι η ΕΟΚ θα ήθελε όσο τίποτα να γίνει μια τέτοια κίνηση. Δεν λέμε ότι προκάλεσε αυτή την κίνηση, αλλά λέμε ότι θα την ήθελε όσο τίποτα.

Το προφίλ του Μπουρούση και η θέση στην ΕΟΚ

Πάμε όμως, και στον Μπουρούση. Ο Έλληνας σέντερ έχει άριστες σχέσεις με την ΕΟΚ και το έδειξε αυτό τόσα χρόνια, που ήταν πάντα πιστός στρατιώτης της Εθνικής.

Από την άλλη είναι και ένα πρόσωπο που ξέρει το μπάσκετ απ’ έξω κι ανακατωτά. Μα είναι και μια ηγετική φυσιογνωμία με σοβαρό και στιβαρό προφίλ. Θα μπορούσε λοιπόν, όταν αποφάσιζε να κρεμάσει τα παπούτσια του, να έπαιρνε μια θέση στην ΕΟΚ. Γιατί όχι και αυτή του προέδρου. Κάτι φυσικά που στην Ομοσπονδία δεν θα το έβλεπε με κακό μάτι…