Ο ΠΣΑΚ έστειλε νέα επιστολή στον ΕΣΑΚΕ όπου τονίζει ξανά ότι θέλει να συνεχιστεί η σεζόν, ενώ ζητάει να καταβληθεί στους παίκτες το 80% των συμβολαίων. Η σεζόν βέβαια, δεν θα ξεκινήσει μετά την απόφαση της Λίγκας και των ομάδων να μπει οριστικό λουκέτο στην Basket League. Από την άλλη, πάντως, φαίνεται ότι οι παίκτες και οι ομάδες είναι πολύ κοντά στο να τα βρουν στο θέμα των συμβολαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η  πρόθεση του ΕΣΑΚΕ και των ομάδων της Α1 είναι να δοθεί στους παίκτες το 70% των συμβολαίων τους, λόγω της οριστικής διακοπής. Αυτό θα βοηθήσει τους σύλλογους να γλιτώσουν κάποια λεφτά και να περιορίσουν κάπως τις τεράστιες οικονομικές απώλειες που έχουν από το λουκέτο. Και φυσικά αυτό θα βοηθήσει και τους παίκτες να βάλουν ένα σημαντικό ποσό στις τσέπες τους παρά το ότι ουσιαστικά θα πληρωθούν χωρίς να παίζουν μπάσκετ.

Στο μεταξύ μπαίνει από αύριο (26/3) το θέμα των οριστικών προτάσεων που  θα καταθέσει ο ΕΣΑΚΕ στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Οι προτάσεις αφορούν φυσικά στον επίσημο τερματισμό (μέσω νομοθετικής ρύθμισης από τον Αυγενάκη) της σεζόν και στην επόμενη μέρα. Πως δηλαδή θα είναι το νέο πρωτάθλημα. Αν θα γίνει όπως όλα δείχνουν αναδιάρθρωση και η νέα Basket League θα έχει όλες τις φετινές ομάδες (να μην πέσει καμία φέτος δηλαδή) συν τις 2 που θα ανέβουν από την Α2.

Από την άλλη, ο ΕΣΑΚΕ θα κάνει προτάσεις και για κάποια κριτήρια που πρέπει να υπάρχουν στις ομάδες στη νέα σεζόν. Κριτήρια που έχουν να κάνουν με το μπάτζετ και άλλα σημαντικά ζητήματα που θα ευνοούν τον υγιή ανταγωνισμό και την υγιή ανάπτυξη και ζωή  των ομάδων.