Το Λαύριο στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Basket League πάλεψε, ωστόσο δεν τα κατάφερε απέναντι στον πιο καλά προετοιμασμένο Κολοσσό Ρόδου και ηττήθηκε με 77-62. 

Ωστόσο, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη “κρατάει” τα θετικά συμπεράσματα από τον αγώνα αυτόν. Ένα από τα θετικά στοιχεία είναι και το ρεκόρ στο οποίο έφτασε και ο γκαρντ της ομάδας, Βασίλης Μουράτος

Πιο αναλυτικά, ο νεαρός Έλληνας ταλαντούχος γκαρντ έγινε ο 8ος κορυφαίος πασέρ στην ιστορία του συλλόγου του Λαυρίου και έφτασε τις 60 συνολικά, ξεπερνώντας κατά δυο ασίστ τον Steven Gray του Περιστερίου.

Ο ΕΣΑΚΕ μάλιστα παρουσίασε και κάποια ακόμη ρεκόρ και ενδιαφέροντα στατιστικά στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Δείτε το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για τον Βασίλη Μουράτο του Λαυρίου:

«Ο Μουράτος 8ος πασέρ του Λαυρίου Megabolt

Διανύει τη δεύτερη σεζόν του στο Λαύριο Μegabolt και μέσα από το πρώτο παιχνίδι αυτής της δεύτερης περιόδου, ο Βασίλης Μουράτος έφτασε σε ένα επίτευγμα. Έγινε ο 8ος πασέρ στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Με τις δύο ασίστ που μοίρασε σήμερα, έφτασε τις 60 και ξεπέρασε κατά δύο τον Στίβεν Γκρέι».

Δείτε και τα υπόλοιπα αφιερώματα που παρουσίασε ο ΕΣΑΚΕ με αφορμή την τέταρτη αγωνιστική της Basket League:

«Ο Ντέιβιν Ντέιβις έκανε την πιο παραγωγική εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα σημειώνοντας 19 πόντους. Στις 20 περσινές κορυφαία επίδοση του ήταν εκείνη των 20 που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι του Λαυρίου με τον Ιωνικό Hellenic Coin.

Με αυτούς τους 19 πόντους, ο Ντέιβις έφτασε τους 176 με το Λαύριο Megabolt και μπήκε στην πρώτη 20άδα των σκόρερ του στη Stoiximan Basket League, αφήνοντας πίσω του τον Γκλιν Ουότσον που είχε πέρσι 159.

*Με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε, ο Πέτρος Γερομιχαλός ξεπέρασε τα 200 στην 94η εμφάνιση του στην κατηγορία.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Στατιστικά η εμφάνιση του Λαυρίου Megabolt ήταν η χειρότερη της φετινής Stoiximan Basket League. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι 41 βαθμοί στο ομαδικό ranking, δύο λιγότεροι από εκείνους που είχε η Λάρισα Bread Factory απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

*Η ομάδα της λαυρεωτικής έχασε ουσιαστικά το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο, στη διάρκεια της οποίας σημείωσε οχτώ πόντους και ισοφάρισε τη μικρότερη επίδοση των πρώτων αγωνιστικών. Οχτώ είχε και ο ΠΑΟΚ στην τρίτη περίοδο του αγώνα με τον Ηρακλή.

*Με τους 23 πόντους που είχε συνολικά στο δεύτερο ημίχρονο παράλληλα, ισοφάρισε και την αντίστοιχη χειρότερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League. 23 είχε και ο Ιωνικός Hellenic Coin στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με το Μεσολόγγι Baxi.

*Οι δύο ομάδες δεν βρήκαν πολλές ευκαιρίες για αιφνιδιασμούς και το Λαύριο Megabolt σημείωσε τρεις πόντους -έναντι έξι των γηπεδούχων- για να ισοφαρίσει κι αυτό το αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Από τρεις είχαν ακόμη στην πρεμιέρα το Περιστέρι και ο Ηρακλής και στην προηγούμενη αγωνιστική ξανά το Περιστέρι».