Ο Νίκος Γκάλης είχε πει το 1987 τη μεγαλειώδη ατάκα: «αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη, μέχρι την επόμενη». Στο γήπεδο που φέρει πλέον το όνομά του, η ομάδα της καρδιάς του σημείωσε τη δική της μεγαλύτερη νίκη στη σεζόν στην Stoiximan.gr Basket League. Ο Άρης, που είχε ως… προηγούμενη μεγάλη επικράτηση τη νίκη επί του Πανιωνίου στον πρώτο γύρο στη Νέα Σμύρνη, διπλασίασε τις επιτυχίες του επί των «κυανέρυθρων» και εξασφάλισε τη σωτηρία του. Καθώς οι «κίτρινοι» έφτασαν τις εννέα νίκες στο πρωτάθλημα, άφησαν τον Πανιώνιο στις επτά και έχοντας και την ισοβαθμία υπέρ τους, πήραν οριστική «ανάσα» δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου.

 Παρά τα αρχικά 0/5τριπ. στο ξεκίνημα και το προσωρινό προβάδισμα 9-6 του Πανιωνίου, οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις και προσπέρασαν 19-16 στο τέλος του δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου έφτασαν στο +10 στο 15΄, με 31-21 και παρά το μόλις επιμέρους σκορ… 1-4 στο δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου, πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 32-25, αν και είχαν 2/15τριπ.. Το αφόρητο άγχος των φιλοξενούμενων, στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο τους, φάνηκε ξεκάθαρα και στην τρίτη περίοδο. Ο Πανιώνιος έμεινε χωρίς πόντο για περισσότερα από έξι λεπτά και ο Άρης ξέφυγε με 41-25 στο 26΄και 49-32 στο 29΄, απλοποιώντας την κατάσταση. Σε αντίθεση με την ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία θέλει πια συνδυασμό αποτελεσμάτων για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία…

 Ο Πανιώνιος (είχε μόλις 2/18τριπ., 14/23βολ. και 15 λάθη στη «Nick Galis Hall) θέλει αρχικά ίδια αποτελέσματα με τον ισόβαθμο Κόροιβο (καθώς υπερτερεί στην μεταξύ τους ισοβαθμία). Όμως η ομάδα της Αμαλιάδας δύσκολα θα μείνει στις επτά νίκες, καθώς την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τα υποβιβασμένα Τρίκαλα. Κάτι που σημαίνει ότι οι «κυανέρυθροι» επιζητούν δύο νίκες (εντός με ΠΑΟΚ, εκτός με Ρέθυμνο), αλλά και 0/2 του Φάρου (εντός με Ολυμπιακό, εκτός με ΠΑΟΚ), ώστε να μην εμπλακούν σε τριπλή ισοβαθμία (έχοντας στην πλάτη ήττα με 30π. διαφορά στη Λάρισα) με Κόροιβο και Φάρο, που θα τους στείλει στην Α2.

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μάρας 8, Μποχωρίδης 8 (2), Φλιώνης 12 (2), Ντουβιέρ, Μπελ 4, Τσαϊρέλης 9 (1), Πουλιανίτης 6 (2), Μούρτος 6, Αθηναίου 2, Προύιτ 5 (1).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αγγέλου): Μπρέιζελτον 6, Σακελλαρίου, Τσούπκοβιτς 2, Σαρικόπουλος 8, Κάμινγκς 14 (2), Δίπλαρος 1, Κράβιτς 8, Νταλό 9, Καμπερίδης, Κουακουμενσά.

 Τα στατιστικά του αγώνα εδώ.