Στις 17 Νοεμβρίου του 2017 ο Δημήτρης Αγραβάνης αγωνίζεται στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ. Αποχωρεί τραυματίας από εκείνο το ματς. Η αρχική διάγνωση μιλάει απλά για μια κάκωση στο δεξί γόνατο. Ο παίκτης έχει ενοχλήσεις, αλλά τίποτα δεν προμηνύει αυτό που θα ακολουθήσει. Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού αγωνίζεται στην συνέχεια στο ματς με τον Κόροιβο στις 3 Δεκεμβρίου του 2017. Συνεχίζει όμως, να έχει ενοχλήσεις και έτσι αποφασίζεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματά τους είναι αληθινή γροθιά στο στομάχι του Ολυμπιακού και του παίκτη! Ο Γολγοθάς του Αγραβάνη μόλις έχει αρχίσει.

Η διάγνωση – εφιάλτης λέει ότι ο παίκτης έχει υποστεί ρήξη χιαστού! Μπαίνει στο χειρουργείο και υποβάλλεται σε επέμβαση. Ο χρόνος κυλάει, αλλά η επιστροφή δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Κάποια μικροθέματα αναγκάζουν την επάνοδο στα παρκέ να μεταφέρεται συνέχεια.

Ο παίκτης δεν λυγίζει. Σφίγγει τα δόντια και συνεχίζει. Στο ξεκίνημα της σεζόν όλοι λένε ότι η επιστροφή είναι πια κοντά. Αμ δε. Εχει ψωμί ακόμα. Σήμερα (26/11) ο Αγραβάνης αφήνει όλο αυτό τον εφιάλτη, όλη αυτή την κακοτράχαλη δύσκολη και επίπονη διαδρομή μια και καλή πίσω του. Την προσπερνάει και την αφήνει εκεί που της πρέπει στο χθες. Όλα πια είναι απλά και μόνο μια κακή ανάμνηση.

Ο Αγραβάνης αγωνίστηκε  5΄.10΄΄ στο σημερινό (26/11) νικηφόρο (98-72) ματς με τον Πανιώνιο με απολογισμό 2 πόντους (1/3διπ., 0/2τριπ.) και 1 ριμπάουντ,  Αυτά τα 5΄.10΄΄ ήταν τα πιο γλυκά λεπτά του Γολγοθά που ανέβηκε. Ενας Γολγοθάς που η διαδρομή του κράτησε 11 μήνες και 24 μέρες ή κράτησε συνολικά 359 μέρες.

Μα τέλειωσε πια. Και έτσι ο Αγραβάνης κέρδισε την επάνοδο στα παρκέ και ο Ολυμπιακός κέρδισε άλλη μια λύση στην φροντ λάιν του.

“Σαν να ξεκινάω ξανά το μπάσκετ”

Μετά το ματς με τον Πανιώνιο ο Δημήτρης Αγραβάνης περιέγραψε με τον δικό του τρόπο την επιστροφή του στην ενεργό δράση: «Αισθάνομαι σαν να ξεκινάω ξανά το μπάσκετ. Είναι περίεργο συναίσθημα. Κατάφερα και γύρισα, πέρασα δύσκολα. Είμαι χαρούμενος. Θέλω να αποκτήσω φυσική κατάσταση για να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα. Όσο περνούν οι προπονήσεις και οι μέρες είναι υπέρ μου. Θα βρίσκομαι σε καλύτερη κατάσταση. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την αποθεραπεία τους προέδρους που ήταν κοντά μου και τον Ολυμπιακό». 

 

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ

 

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Α1 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΙΒΟ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ