Όταν στον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ χθες (11/10) στο ματς του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι βγήκαν οι τελικές 12άδες των δυο ομάδων, άρχισε να ακούγεται ένας μικρός… ψίθυρος παντού στο γήπεδο που είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ολοι άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί ο Ελληνας σέντερ «κόπηκε» από την λίστα των παικτών που θα ρίχνονταν στην μάχη με τους Ισραηλινούς. Το ματς άρχισε, όμως, είχε πολλές κρίσιμες στιγμές και αγωνία, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 89-84 και το θέμα άρχισε να ξεχνιέται.

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι δεν υπάρχει κανένα «θέμα» με τον Γιώργο Παπαγιάννη και το «κόψιμό» του δεν κρύβει ούτε ίντριγκές, ούτε κάτι… πονηρό.

Η κακή εμπειρία του ΝΒΑ άφησε κάποια αγωνιστικά σημάδια στον παίκτη και τον έφερε λίγο πίσω αγωνιστικά. Ο Παπαγιάννης δούλεψε μόνος του το καλοκαίρι, ενώ έριξε πολλά κιλά ιδρώτα και στην προετοιμασία της ομάδας. Ακόμα όμως, έχει δρόμο για να φτάσει στο 100% των αγωνιστικών του στάνταρντς και να ξεδιπλώσει το μοναδικό ταλέντο του.

Ηθελε αθλητικούς ψηλούς χθες

Από την άλλη, ο Καταλανός είχε αποφασίσει να παίξει χθες με αθλητικούς ψηλούς στην φροντ λάιν, έτσι ώστε να λειτουργήσουν οι περίφημες αλλαγές (δεν λειτούργησαν πάντως, ιδανικά χθες) στην άμυνα και να θωρακιστεί και η ρακέτα από τα πικ ‘εν ρολ που παίζουν οι Ισραηλινοί.  Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Παπαγιάννης θα έπαιζε από ελάχιστα έως καθόλου αν ήταν στην 12άδα.

Με δεδομένα αυτά τα δυο ο Πασκουάλ αποφάσισε να «κόψει» τον παίκτη και να πάρει στην 12άδα τον Βουγιούκα, ο οποίος δεν έπαιξε καθόλου (είπαμε ότι το πλάντο του Καταλανού ήταν να παίξουν οι αθλητικοί ψηλοί).

Ο Παπαγιάννης έτσι θα συνεχίσει την δουλειά και σιγά, σιγά θα έχει λόγο στο ροτέισον και θα βρει τον ρόλο του, ενώ στον Παναθηναϊκό το περιμένουν πως και πως αυτό. Η ομάδα στηρίζει πολλά στον Ελληνα σέντερ, τον θεωρεί «φλέβα χρυσού» και τον χρειάζεται όσο τίποτα.