Η Real Madrid πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στη 13η αγωνιστική της Turkish Airlines Euroleague με79-72 κόντρα στην ανταγωνιστική Zenit Petersburg. Έτσι οι Μαδριλένοι μετά από αυτή τη νίκη “ανέβηκαν” στο 8-5 και την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι Ρώσοι βρίσκονται πλέον στο 7-4 και την 7η θέση αντίστοιχα.

Ο αγώνας

Η Real Madrid ξεκίνησε πιο “ζεστά” τον αγώνα κόντρα στην Zenit Petersburg στο πλαίσιο της 13ης “στροφής” της διοργάνωσης της Turkish Airlines Euroleague. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα βρέθηκε να προηγείται με ένα γρήγορο σερί 4-0 χάρη στους Abalde και Thompkins. H Zenit αντέδρασε άμεσα και ο Ponitka “πήρε το όπλο του”. Το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε πως το παιχνίδι σίγουρα δεν θα ήταν εύκολο για καμία από τις δυο ομάδες. Ο Randolph με ένα δίποντο έδωσε “αέρα” 6 πόντων (13-7) στην ομάδα του περίπου 3 λεπτά πριν λήξει το πρώτο δεκάλεπτο. Οι Ρώσοι βελτίωσαν την εικόνα τους και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους Μαδριλένους να προηγούνται μόλις με 3 πόντους (24-21) χάρη σε ένα εύστοχο σουτ πίσω από τη γραμμή των 6,75 του Abalde.

Το δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα κινήθηκε σε παρόμοιο “μοτίβο”. Οι άμυνες “έσφιξαν” και το πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου το μοναδικό καλάθι που υπήρχε ήταν ένα εύστοχο τρίποντο από τον Anthony Randolph. Η ομάδα του Pablo Laso συνέχισε να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με μια διαφορά “ασφαλείας” μετά από 14 λεπτά παιχνιδιού. Ωστόσο σε εκείνο το χρονικό σημείο, το “συγκρότημα” του Xavi Pascual αντέδρασε και βελτίωσε σε σημαντικό βαθμό την αμυντική της λειτουργία. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στο σκορ παρά τις “ορέξεις” των γηπεδούχων και έτσι το πρώτο μέρος του παιχνιδιού βρήκε τη Real να προηγείται με 5 πόντους μόνο (36-31).

Το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα είχε διαφορετική μορφή όμως. Οι Ισπανοί μπήκαν πολύ δυναμικά στο παρκέ και γρήγορα “έτρεξαν ένα μικρό σερί” της “τάξεως” του 8-0 (44-31). Με Tavares να κυριαρχεί στο παιχνίδι πάνω από τη ρακέτα και τον Laprovittola να δημιουργεί είτε για τον ίδιο, είτε για τους συμπαίκτες του με εξαιρετικό τρόπο, οι γηπεδούχοι έβαλαν στο τρίτο δεκάλεπτο του ματς τις “βάσεις” για την 8η νίκη τους στη φετινή διοργάνωση. Με το πέρασμα των πρώτων 6 λεπτών στην τρίτη περίοδο, η διαφορά ανέβηκε μάλιστα και στο +20 (54-34) για τους γηπεδούχους, έχοντας “ανεβάσει στροφές”. Με πρωτεργάτη τον Laprovittola και άξιο συμπαραστάτη του τον Sergio Llull η τρίτη περίοδος έληξε στο +17 υπέρ των Μαδριλένων (59-42).

Η αρχή της τελευταίας περιόδου βρήκε τους φιλοξενούμενους βελτιωμένους και κυρίως επιθετικά με τον Hollins να συνεχίζει να “πυροβολεί” έξω από τα 6,75 μέτρα. Με έξι συνεχόμενους πόντους από τον Hollins η διαφορά “έπεσε” στους 11 πόντους (62-51). Ο Tavares συνέχισε να δεσπόζει μέσα στη ρακέτα των Ρώσων, ωστόσο περίπου 5 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα ο K.C. Rivers “έριξε” τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (65-56). H Real κάπου εκεί όμως σοβαρεύτηκε και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Xavi Pascual. Έτσι, οι Ισπανοί συνέχισαν στις καλές εμφανίσεις φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη με 79-72.

Οι κορυφαίοι

Για τους Μαδριλένους σήμερα ξεχώρισε ο Alberto Abalde, ο οποίος “σταμάτησε” στους 16 πόντους, ευστοχώντας και τρεις φορές πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν και ο Anthony Randolph που πρόσθεσε 12 πόντους, ενώ με 11 πόντους τελείωσαν το παιχνίδι και οι Tavares και Laprovittola, με τον σέντερ των Ισπανών να μαζεύει 13 ριμπάουντ, φτάνοντας στο “double-double”, αλλά και ο Αργεντίνος γκαρντ πρόσθεσε ακόμη 4 ασίστ.

Από την άλλη μεριά, οι φιλοξενούμενοι είχαν σε καλή βραδιά τον Austin Hollins, που σημείωσε 15 πόντους και μοίρασε 3 ασίστ. Επάξια δίπλα του στάθηκε και ο K.C Rivers με τους 12 πόντους, όσους πρόσθεσε και ο Kevin Pangos, ο οποίος μοίρασε και 4 ασίστ. 

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 36-31, 59-42, 79-72

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ