Εύκολη νίκη για τους Μαδριλένους, οι οποίοι έδειξαν από την αρχή “τα δόντια” τους και κατάφεραν να φτάσουν στην πέμπτη τους συνεχόμενη νίκη στην Turkish Airlines Euroleague με 94-74 απέναντι σε μια Fenerbahce που δεν φαίνεται να θυμίζει την ομάδα που ξεκίνησε καλά στη διοργάνωση. 

H Real Madrid ξεκίνησε πιο “ζεστά” το παιχνίδι και με ένα γρήγορο σερί 7-0 κατάφερε να περιορίσει στην αρχή την Fenerbahce. Ωστόσο οι Τούρκοι αντέδρασαν στη συνέχεια και ανέτρεψαν την εις βάρος τους εικόνα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Οι Μαδριλένοι όμως στη συνέχεια βρήκαν αρκετές λύσεις στην επίθεσή τους κυρίως από τους Carroll, Randolph και Deck “έτρεξαν ένα σερί” 15-3 και έφτασαν στο τελικό σκορ της πρώτης περιόδου, το οποίο ήταν 28-12.

Η αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου σε αντίθεση με το πρώτο βρήκε καλύτερη την Fenerbahce στα πρώτα της λεπτά, ωστόσο η ομάδα του Pablo Laso συνέχισε να “ανεβάζει στροφές” και να βρίσκει πολλές λύσεις πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων με τους Randolph και Abalde αυξάνοντας ξανά τη διαφορά ψηλά και πιο συγκεκριμένα στο +13, όταν και έληξε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο 49-36.

Το τρίτο δεκάλεπτο μας βρήκε στο ίδιο έργο θεατές. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν ρυθμό στην επίθεσή τους και να συνεχίζουν το “κρεσέντο” στα τρίποντα, έχοντας πετύχει ακόμη 3 με τους Campazzo, Fernandez και Abalde. H oμάδα του Igor Kokoškov παρά το γεγονός πως διένυσε το ένα καλό δεκάλεπτο παραγωγικά στην επίθεση, έχοντας σημειώσει συνολικά 15 πόντους, δεν είχε την αντίστοιχη απόδοση στην άμυνα, με τους Ισπανούς στο τέλος της τρίτης περιόδου να προηγούνται με 21 πόντους διαφορά (72-51).

Το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού δεν επιφύλλασε κάποια “έκπληξη” από πλευράς φιλοξενουμένων και έτσι το υπόλοιπό του είχε μορφή διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι Μαδριλένοι όντας πιο εύστοχοι κράτησαν τον ρυθμό που είχαν βρει στα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα και μάλιστα στα πρώτα πέντε λεπτά της περιόδου σταθερά στους 20+ πόντους. Έτσι η Real Madrid με τη νίκη της αυτή με 94-74 ανέβηκε στο 6-4, σε αντίθεση με τους Τούρκους που υποχώρησαν στο 4-6.

Κορυφαίος για τη Real Madrid ήταν ο Alberto Abalde, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους. Επάξια δίπλα του στάθηκε ο εκπληκτικός για άλλη μια φορά και ίσως τελευταία του στην Ευρώπη Facundo Campazzo. Ο Αργεντίνος γκαρντ μοίρασε 12 ασίστ, ενώ πρόσθεσε και άλλους 7 πόντους. Εκπληκτικοί ήταν και οι Ed Tavares με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ, Anthony Randolph με 14 πόντους και 4 εύστοχα τρίποντα, αλλά και ο Jaycee Carroll που πρόσθεσε 15 πόντους με 2 εύστοχα σουτ τριών πόντων.

Για την ομάδα της Fenerbahce ξεχώρισε ο Danilo Barthel με τους 22 πόντους και τα 3 εύστοχα τρίποντα που μέτρησε, ενώ πολύ θετικός για την ομάδα του Igor Kokoškov ήταν και ο Lorenzo Brown που τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους, τα 6 ριμπάουντ που μάζεψε, αλλά και τις 5 ασίστ που μοίρασε. 

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 49-36, 72-51, 94-74

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.